top of page
Babettes Gjestebud

Babettes Gjestebud

23. - 25. november • kr 5200,-

Ny mulighet - en publikumssuksess!

 

Velkommen til gjestebud i Melsomvik!

Vi lar oss forføre disse dagene gjennom Karen Blixens fortelling: Babettes Gjestebud. Vi forsøker å gjenskape menyen og stemningen fra dette fortryllende gourmetmåltidet som i historien fant sted i Berlevåg i 1870-årene. Vi byr på spennende foredrag, vinsmaking og filmvisning av den Oscarvinnende filmen Babettes Gjestebud fra 1987. Vi avslutter fredag kveld med et storslått franskinspirert gourmetmåltid à la Babette - Velkommen til gjestebud i Melsomvik!

 

Hovedaktører i programmet:

Gitte Mose: Forsker og førsteamanuensis emerita i nordisk litteratur fra UiO med Karen Blixen som et av sine spesialfelt.

 

Chef Trond Andresen: En erfaren gourmetkokk blant annet fra Britannia Hotel, Holmenkollen Park hotel, Hotel Continentals Annen Etage, Le Canard (Belønnet med en stjerne i Michelinguiden i en årrekke) og Conradis Bar & Restaurant. Trond får hjelp av sine dyktige kokkeelever ved Greveskogen Videregående skole i Tønsberg.

Blinis • Kaviar • Vaktler • Trøfler • Franske oster • Baba

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)


Torsdag 23. november

1400 Velkommen og presentasjon

1445 Karen Blixen - En presentasjon av Karen Blixens biografi og forfatterskap v/Gitte Mose; forsker og førsteamanuensis emerita i nordisk litteratur fra UiO

1545 «Babettes Gæstebud» fra Skæbne-Anekdoter (1958): Gjennomgang av fortellingen
1700 Film: Karen Blixen - en fantastisk skæbne (2005) av Marcus Mandal og Anna von Lowzow
1900 Middag


Fredag 24. november

0930 Karen Blixen - liv og verk: «Baronesse Karen Blixen og Madame Babette Hersant»: På bakgrunn av torsdagens film og foredrag blir fortellingen fokus for en nærmere diskusjon, med opptakt til Gabriel Axels film Babettes Gæstebud (1987)

1200 Vinforedrag av vinkelner By Signe
1300 Lunsj m/vinsmaking

1500 Karen Blixen og mat - i Kenya og på Rungstedlund

1545 Film: Babettes Gæstebud
Vi forbereder oss til gjestebud i Villa Åsly
1830 Forfriskninger i stuen før middag

1900 Gjestebud - Tilberedt av chef Trond Andresen med sine dyktige kokkeelever ved Greveskogen Videregående skole i Tønsberg

Foredragsholder anmoder om å lese fortellingen i forkant for best utbytte av foredragene. Gitte Mose snakker dansk, men tilpasser så godt som mulig.


Lørdag 25. november

Frokost og utsjekk


Kurspris: kr 5200,- (for hele arrangementet: Opphold, og alle måltider inkludert drikke under gjestebudet (fredag)). Vi serverer så korrekt opp til originalmenyen som mulig. Vi kan dessverre ikke ta hensyn til eventuelle matallergier på selve gjestebudet! •  Prisinfo  •  Påmeldingsregler


Frist: Arrangementet er fulltegnet, men om du ønsker å stå på venteliste i tilfelle avmeldinger send inn skjema
her. Husk å skrive hvilket kurs det gjelder i beskjedfeltet!

Ingenting kan bestilles akkurat nå. Kom tilbake senere.
bottom of page