Kurs i bildeanalyse - litt videre...

25. - 27. august • Kr 3150,-

Har du lyst til å lære enda mer kunsthistorie og bildeanalyse?

Til dette litt «videregående» billedanalysekurset er det valgt ut noen store verker med fordypende problemstillinger, noe som krever god tid og inngående forklaringer. Blandt andre temaer er de 6 gobelinteppene i Clunymuseet i Paris med motivet Damen og enhjørningen, fra fransk renessansekunst.
De forteller en utrolig historie om de fem sansene - pluss den 6. - À mon seul desir (til hele mitt hjerte).
Vi ser på innhold og form i en vidunderlig bildeverden som tilhører det franske adelskap og kjærlighetens sanselighet, men som også innbyr til en spennende ikonografisk-ikonologisk reise (symbolforståelse).

Et annet tema er Vermeer van Delft (1632-1675) særlig kjent gjennom malerier som Piken med  melke-
muggen 
og Piken med perleøredobb. Er dette stilleben eller er det realistiske utsnitt av virkeligheten?


Kursholder: Kunsthistoriker, professor emeritus Wenche Findal 

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

 

I programmets siste dag reiser vi til Kistefos Museum i Jevnaker:

Kistefos Museum byr på arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en imponerende skulpturpark i naturskjønne omgivelser. The Twist er et galleri, en bro og en skulptur i seg selv.
Det 1000 kvm store bygget formelig svever over Randselva i et 60 meter langt spenn, og skrur seg på midten i en skulpturell form. Bygget er tegnet av stjernearkitektene i BIG - Bjarke Ingels Group
og er omtalt som en ”must see” cultural destination av blant annet New York Times, Bloomberg og The Telegraph.

 

Endringstiltak grunnet korona, har ført til at dette kurset har blitt endret fra 4 til 3 dager!

 

Tirsdag 25. august (kl 1100 - 1800

Kort repetisjon av grunnleggende analyseteorier. For å vise hvordan disse kan brukes, tar vi for oss enkelte fordypningstemaer. I Clunymuseet i Paris henger 6 gobelintepper med motivet Damen og enhjørningen,
fra fransk renessansekunst. De forteller en utrolig historie om de fem sansene - pluss hjertesansen.
Hvordan kan vi lese mening inn i en vidunderlig bildeverden som tilhører det franske adelskap og kjærlighetens sanselighet?  Dette innbyr til en spennende ikonografisk-ikonologisk reise (symbolforståelse).

Gruppearbeid/analysetrening.


Onsdag 26. august (kl 0900 - 1800)

Maleren Johannes Vermeer van Delft (1632-1675) er særlig kjent gjennom malerier som Piken med melkemuggen og Piken med perleøredobb og andre vakre malerier fra nederlandsk barokk. Kan disse leses som stilleben eller realistiske utsnitt av virkeligheten? Er det drøm eller virkeligheten? Her blir kunstner-
verk-betrakter metoden nyttig. (Semiotisk analyse). Maler og grafiker Hanne Borchgrevink er kjent for sine arkitekturbilder. De abstraherte husformene ser vi på bakgrunn av kunsthistorisk bruk av huset som metafor. Kan husene leses i et psykologisk perspektiv? Her bruker vi igjen den semiotiske metode. Introduksjon til Kistefos museets samling. Gruppearbeid/analysetrening.


Torsdag 27. august (kl 0900 - retur Melsomvik ca kl 1900)

Vi drar med buss til kunst- og arkitekturparken på Kistefosmuseet, Jevnaker.
Omvisning i museets historiske omgivelser er bestilt, og vi bruker ettermiddagen til å se fantastisk moderne kunst med bilder, skulpturer og installasjoner. Et besøk i den splitter nye og allerede berømte Twistpaviljongen (2019) - alt beliggende i vakkert, åpent kulturlandskap.

 

Alle dager: Gruppearbeid - billedanalyser.

Kurspris: k3150,-  •  Prisinfo  •  Påmeldingsregler

FristPåmeldingsfrist fortløpende • Begrenset antall plasser!

Til dette litt «videregående» bildeanalysekurset, har kunsthistoriker Wenche Findal valgt ut noen store verker med fordypende problemstillinger...
Bildeanalyse 25. - 27. august
Starter 25. aug..
Se Prisinfo: