top of page
film sett

Filmmusikk med Thor Joachim Haga

11. - 13. mars • kr 4550,- (uten overnatting kr 3450,-)

Ingen film uten filmmusikk!

Vi har fått den anerkjente filmviteren og universitetslektoren Thor Joachim Haga til å ta oss igjennom filmmusikkens historie, med eksempler fra amerikanske, europeiske og norske verker. Haga er spesialist i dette emnet og har undervist både ved Høgskolen i Bø og universitetet i Oslo, samt ved mange filmklubber rundt om i landet.

 

Programinnhold:

Hva er filmmusikk? Hvordan lages musikk til film? Hvordan tenker en komponist og hva er hans/hennes forhold til filmens produsent og regissør? Hvordan lage ledetema og skuespiller-relaterte musikktema i film? Starter komponisten samtidig med produksjonsbeslutningen eller lager han/hun musikken etter at filmen er ferdig klippet?

 

Det vil bli gjennomgang av de store Hollywood-komponistene med eksempler og vi viser en Hollywood klassiker. Vi viser eksempler fra den europeiske filmmusikken og kjente, norske filmkomponister med eksempler.

Vi får også besøk en norsk filmkomponist (navn kommer) og ser utdrag fra hans/hennes filmer.

Kurset er i samarbeid med Jan Erik Holst som også bidrar i programmet. Les mer om Jan Erik her.

Filmmusikk
Filmmusikk

Thor Joachim Haga er filmviter, filmkritiker og foredragsholder. Tidligere universitetslektor i medievitenskap ved Universitetet i Oslo. Redaksjonsmedlem i filmnettstedet Montages og redaktør for filmmusikk-nettstedet Celluloid Tunes – den eneste formidlingskanalen for filmmusikk i Norge. Norden-ansvarlig i IFMCA – the International Film Music Critics Association – som deler ut en av verdens viktigste og tyngste bransjepriser.

Jan Erik Holst er utdannet ved Filmvetenskapliga Institusjonen og senere ved Dramatiska Institutet i Stockholm. Han har vært filmklubb-leder, kinosjef, filmkritiker, filmprodusent og universitets- og høgskolelærer i film og direktør i Norsk filminstitutt.

bottom of page