top of page
Fransk

Franske samtalekvelder

Starter 20. april 2023 • Ingen kursavgift

Velkommen til franske kvelder med samtaletema i litteratur, musikk og kunst

Kurset passer for deg som allerede snakker og forstår en del fransk, tilsvarende videregående skole, og som ønsker å bli bedre ved å samtale og lytte til språket. Språk vi lærte på skolen går lett i glemmeboken når det ikke brukes. Mange kvier seg for å snakke, men å praktisere er den beste måten å hente det frem igjen. Det blir filmklipp, musikk, litteratur og samfunnsaktuelle temaer, diskusjoner og foredrag - alt på fransk i et tilpasset tempo.


Kursholdere: Pierrette Chaumien Koefoed, opprinnelig fransk, er en populær foredragsholder om kulturelle emner for bl.a. Alliance Française og som Osloguide på fransk, engelsk og norsk. Hun er lektor med mange års undervisningserfaring fra videregående skole og næringslivet i Norge.

 

Holger Koefoed er en norsk kunsthistoriker. Han var førsteamanuensis og leder av undervisningsavdelingen ved Nasjonalgalleriet og deretter ved Kunsthøgskolen i Oslo. Koefoed har også skrevet en lang rekke bøker om kunst.

Kurset går over 3 kvelder (torsdager) Kl: 1800 - 2100

Kveld 1:  20. april

Kveld 2:  27. april

Kveld 3:  4. mai

Kursinnhold: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

 

Torsdag 20. april • Tema: Litteratur

Sosial uro i Frankrike: Klasseskiller og sosiale forskjeller belyst gjennom forfatterne Annie Ernaux (Nobelpris i litteratur for 2022), Edouard Louis og sosiolog Didier Eribon. Vi har behov for gode historier: En hyllest til en magisk forteller, Maryse Condé, den alternative Nobelprisvinneren i litteratur for 2018. Le Petit Prince av Antoine de Saint-Exupéry er fremdeles den nest mest leste boken i verden. Hvorfor, hvordan? Hva er det med denne boken som berører oss?

 

Torsdag 27. april • Tema: Musikk

La chanson française har en lang tradisjon, og vi skal høre om 1960-70 årene som er gullårene for fransk visesang, med blant andre Jacques Brel, Georges Brassens, Leo Ferré, Barbara etc. som i Frankrike også regnes som poeter. Vi hører om dem, lytter til dem, ser dem på videoklipp og synger med dem! Edith Piaf blir selvfølgelig med (i år er det 60 år siden hun døde), og vi skal se utdrag av filmen om henne.

 

Torsdag 4. mai • Tema: Kunst

Er kunstnere samtidshistorikere? Det franske samfunn og historie sett med kunstnerøyne. Vi tar for oss tre kunstverk fra fortiden og nåtiden. Vi skal undersøke disse som historiske og estetiske monumenter. Medvirkende er kunsthistoriker og forfatter Holger Koefoed.

Frist: Påmeldingsfrist fortløpende. Få ledige plasser!

Pris: Ingen kursavgift, men om du bor et stykke unna, så har vi rom for overnatting. Kontakt oss for pris!

NB: Det er stor interesse for disse kursene og vi ber vennligst om at du gir oss beskjed dersom du allikevel ikke ønsker- eller kan beholde plassen slik at noen andre får mulighet. Hvis du ikke har anledning til å delta på alle 3 kvelder, ber vi om beskjed om dette, da vi prioriterer de som kan delta på hele kurset.