Kulturreise i Norge - Stiklestadspelet

26. juli - 1. august • kr 11.000,-

Slaget på Stiklestad i 1030 ble et symbolsk vendepunkt både for kristendom og kongedømme!

Årets Kulturreise i Norge går til Trøndelag og det velkjente Stiklestadspelet. Helt fra 1960 har Spelet om Heilag Olav vært et årvisst fenomen, og er det største utendørsdrama i Skandinavia. På vår vei nordover besøker vi steder med historisk sus: Dale-Gudbrands Gard hvor det første store møtet fant sted i år 1021 mellom Olav den Hellige og gårdsherren Dale-Gudbrand. Kongsvold Fjeldstue som har bakgrunn i et av sælehusene som Kong Eystein Magnusson reiste på 1100-tallet. Nidarosdomen, Erkebispegården, Stiklestad... Bli med på en reise i Norgeshistorien!

 

Kulturformidler: Erik Gjestvang

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

Søndag 26. juli (Overnatting på Nestor inkludert)

Kaffe og rundstykker fra kl 1400. Velkommen! Presentasjon og gjennomgang av programmet.
Vi forbereder oss til reisen sammen med kulturformidler Erik Gjestvang. Middag på kvelden.

 

Mandag 27. juli

I Johans turbuss bærer det nordover mot Trøndelag. Vi legger inn besøk med lunsj på Dale-Gudbrands Gard på Hundorp. Få norske gårder har så rik kulturhistorie som denne gården. Det første store møtet
fant sted her i år 1021 mellom Olav den Hellige og gårdsherren Dale-Gudbrand. Orientering om gardens historie. Fra Hundorp videre til Spidsberg-seter Resort Rondane på Venabygdsfjellet for deilig middagsbuffet og overnatting.

 

Tirsdag 28. juli

Turen fortsetter over Venabygdsfjellet. Fotostopp på Sohlbergplassen ved Atnsjøen, passerer «gruvebygda» Folldal og videre til Hjerkinn. Her blir det fin formiddagsvandring til den prisbelønte utsiktspaviljongen Viewpoint Snøhetta på Dovrefjell. Dagens smakfulle lunsj inntas på ærverdige Kongsvold Fjeldstue -
offisiell status som fjellstue siden 1670. Ankomst Trondheim med innsjekk på Thon hotell Nidaros på ettermiddagen. Kveldsmat på hotellet.

 

Onsdag 29. juli

I dag, på selveste olsokdagen, står Stiklestad og «Spelet om Heilag Olav» på programmet, men vi starter dagen med besøk i Nidarosdomen. Litt egentid i byen før vi kjører til Stiklestad. Her spiser vi sodd før forestillingen tar til. Sen kveld tilbake på hotellet.


Torsdag 30. juli

Etter en rolig frokost sjekker vi ut og starter ferden sørover igjen. I Sjøbygda, Selbu blir det både lunsj og omvisning på Norsk Radio-og Fjernsynsmuseum. Etter en interessant «mimrestund» hos samleren Jan Erik Steen, fortsetter ferden til Savalen Fjellhotell & Spa for overnatting.

 

Fredag 31. juli

Besøk i Huset Aukrust på Alvdal i anledning Kjell Aukrusts 100-årsjubileum i 2020. Videre tar vi oss
gjennom Norges lengste seterdal, den 55km lange Einunndalen i Folldal. På Romsdalssetra serveres god gammeldags seterkost ved siden av seterhistorie. Fra seterdalen videre via Hjerkinn over Dovrefjell og videre sørover Gudbrandsdalen til OL-byen Lillehammer der vi sjekker inn på Scandic Victoria hotell.

 

Lørdag 1. august

Vi runder av Kulturreisen med besøk på Maihaugen, og bruker formiddagen på dette flotte museums-
området som ble åpnet under navnet De Sanvigste Samlinger i 1904. Lunsj på Maihaugen før de siste milene hjem.

Prisinfo:

Enkeltromstillegg: kr 1600,- • Depositum kr 1500,- ved påmelding.
Beløpet trekkes fra ved restinnbetalingen. Les mer om hva beløpet dekker her!

FristPåmeldingsfrist fortløpende

Ingenting å booke for øyeblikket