top of page
Lillehammer

Kunst og litteratur i Lillehammer

7. - 8. august • kr 2900,- (uten overnatting kr 2200,-)

Jacob Weidemann på Lillehammer Kunstmuseum og Sigrid Undsets Bjerkebæk 

Bli med på sensommertur til Lillehammer! Vi skal se Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, og se Lillehammer Kunstmuseums store spesialutstilling; Jacob Weidemann 100 år. Kunsthistoriker Wenche Findal er vår
kursleder, og Sigrun Slapgard kommer og vil forelese om Sigrid Undsets liv og virke. Buss skal frakte oss tur/retur Lillehammer.


Kursansvarlig: Wenche Findal er dr. art i kunsthistorie og professor emeritus fra NTNU • Les mer om Wenche her

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)


Mandag 7. august (kl 1100 - 1800)
Kurset starter med en gjennomgang av program og tematikk som tar for seg 1900-tallets kunst og kultur, der en berømt forfatter og en berømt maler - begge med adresse Lillehammer - står på menyen. Den teoretiske delen av kurset er forelesning om Sigrid Undset av journalist og forfatter Sigrun Slapgard som vil gi innføring i Nobelprisvinnerens liv og virke. Wenche Findal vil snakke om norsk byggeskikk på 1700-tallet som speiler de to husene på Bjerkebæk. Hun vil også komme inn på hagebruk og hagekunst tidlig på 1900- tallet og peke på hvordan Sigrid Undsets forkjærlighet for visse rose- og staudearter har satt varige spor på eiendommen. Deretter vil Wenche sette Jakob Weidemann i kunsthistorisk kontekst og ta for seg aspekter av Lillehammer Kunstmuseums permanentesamling.

 

Tirsdag 8. august (kl 0730 - 1800)
Ekskursjonen starter med buss, og vi setter kursen nordover mot Innlandet ca kl 0730 fra Nestor. Ved ankomst Lillehammer (ca kl 1200) spiser vi lunsj i Lillehammer museums hyggelige kafé. Wenche viser rundt i de to spesialutstillingene på museet: Jubileumsutstilling for Jakob Weidemann 100 år: «Kind of Blue». Den andre spesialutstillingen har tittelen «Det Eventyrlige» som tar oss med inn i dypet av skoglandskapet, inn i naturfenomener, sansefornemmelser og naturmystikk (Verker fra samlingen av Theodor Kittelsen, John Bauer, Elsa Beskow, Tove Jansson).


Deretter tar vi turen opp bakkene fra Storgata til Bjerkebæk. Vi får her omvisning av konservator Kristin Brandtsegg Johansen og bruker hele ettermiddagen rundt husene, i hagen og på den vakre eiendommen. Der skal vi se hvordan Sigrid Undset forvandlet hagen på Bjerkebæk «fra en steinrøys til en oase». Vi spiser middag i Maihaugens museumskafé før vi drar sørover igjen og er på Nestor ca kl 2200.

Det gis anledning til å gå av bussen på egnet stoppested i nærheten av Oslo på hjemveien, og mulighet for overnatting med frokost på Nestor til onsdag 9. august for de som ønsker. Busstur fra Nestor til Lillehammer er 31 mil og tar ca. 3,5 time.


Pris: kr 2900,- (uten overnatting inkl. lunsj kr 2200,-) For eventuell ekstra overnatting til onsdag; kr 495,- inkl. frokost • Prisinfo  • Påmeldingsregler

FristPåmeldingsfrist fortløpende

bottom of page