Kunstreise til Värmland - Lars Lerinmuseet

27. sept. - 1. okt. • PRIS KOMMER!

Bli med oss til Lars Lerinmuseet i Karlstad og Rackstadmuseet i Arvika!

Akvarellmaleren Lars Lerin er en usedvanlig dyktig maler som har tatt kunstverdenen og TV-publikum med storm. Hans fantastiske skildringer av folk og fe, flora og fauna i store papirformater er en unik opplevelse. Hans museum i Karlstad, Sandgrund Konsthall - Lars Lerinmuseet, er stedet hvor bare hans bilder henger tett i tett og er en reise verd!

 

Kursholder og reiseguide: Professor emeritus i kunsthistorie Wenche Findal

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

Onsdag 21. oktober (Oppstart kl 1200. Overnatting på Nestor inkludert)

Reisen starter med forkurs på Nestor, der vi går gjennom programmet. Etter lunsj blir det forelesning om Akvarell som medium. Vi ser litt på akvarellens teknikk og problemer, og fokuserer på hvordan en «skjør» metode kan føre til en form for transparent skjønnhet. Samtidig vises smakebiter på Lars Lerins individuelle og mesterlige anvendelse av akvarellen som metode. Deretter gis en presentasjon av Rackstadkollektivet ved Arvika og ser disse kunstnernes arbeider i sammenheng med norske og nordiske kunstnere rund 1900.

Torsdag 22. oktober (Avreise fra Melsomvik kl 0800)

På veien til Karlstad kjører vi over Arvika, hvor vi besøker Rackstadmuseet som er bygget for kunstnerkolonien som levde i Rackstad omkring forrige århundreskifte. En rekke av Sveriges gullaldermalere
og skulptører oppholdt seg i bygden utenfor Arvika, og museet er bygget ut fra grunnleggeren Christian Erikssons atelier. Kunstnerparet Gustav og Maja Fjestad satte bohemsstempelet på stedet. Eiendommen er idyllisk beliggende, og vi skal spise lunsj i Fru Fjestads lune kjøkkenkafe. Deretter går bussen rett til Karlstad og hotellet hvor vi spiser middag i hotellets hyggelige spiserom.

Fredag 23. oktober

Vi spaserer fra hotellet til Sandgrund Konsthall hvor vi dukker inn i Lars Lerins vidunderlige kunstverde og
kan studere akvarellens teknikk og motiver på nært hold. Dette er turens endemål og høydepunkt.
Fra kl 11-16 (museets åpningstid) skal vi glede oss over en fabel-aktig billedkunstner som suverent behersker sitt medium. Vi spiser lunsj ved kunsthallen og får deretter omvisning av en av museets dyktige guider.
Fylt av Sandgrund, Lars Lerins underfundige kunst, hans fargerike biografi og mange inntrykk fra stedet, entrer vi igjen bussen og Johan kjører oss med stø sjåførhånd mot Norge igjen. Middag spiser vi på
veien hjem. (Ankomst Melsomvik ca kl 2100)


Transport: Vi reiser tur/retur Melsomvik med Johans Turbuss

 

Hotell: KOMMER!

 

Prisinfo:

Pris: KOMMER!

FristPåmeldingsfrist fortløpende

Ingenting å booke for øyeblikket