Kunstreise til Stockholm

2. - 7. mai • pris kommer!

Vårens vakreste eventyr... 
Gullalderkunst og Jugendstil i Stockholm: Nordisk kunst rundt 1900: Bare skjønnhet?

Liker du skålende, glade Skagenmalere, Carl Larssons vakre interiører eller Elsa Beskows nydelige eventyrtegninger? Har du sett Anders Zorns sensuelle kvinner eller Aksel Gallen-Kallelas utfordrende modeller? Harald Sohlberg, Edvard Munch og Fritz Thaulow kjenner du nok, men hvordan står de seg sammen men Christian Krohgs naturalisme og Werenskiolds realistiske samfunnsskildringer? Liker du det nordiske stemningsmaleri, den vitale nakenhet rundt 1900 og kunst og arkitektur som tilhører stilperioden Jugendstil/Art nouveau? Vil du være med å studere akkurat denne periodens vidunderlige kunst og arkitektur?

 

Programansvarlig og guide: Wenche Findal er dr. art i kunsthistorie og professor emeritus fra NTNU • Les mer om Wenche her

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

I vakre Stockholms Nationalmuseum skal vi se det som finnes av nordisk kunst rundt 1900. Vi skal også se nøye på Carl Larssons gedigne veggmaleri/fresker med historisk innhold i museets imponerende trappehus:
www.nationalmuseum.se. Thilska galleriet er en fantastisk jugendvilla som ligger ute i fjordlanskap på Blokhusodden utenfor Djugården: www.thielska-galleriet.se. og har bl.a. en fabelaktig Munchsamling. Galleriet har en unik samling av kunst fra «vår» periode. Waldemarsudde er Prins Eugens tidligere bosted som også huser hans malerisamling. Villaen, som ligger vakkert til, vis a vis det konglige slott, er kjent for sin evigblomstrende plantesamling, både ute og inne: www.waldemarsudde.se m.m.

 

Mandag 2. mai (forkurs på Nestor, overnatting inkludert)

Vi blir kjent og forbereder oss til reisen med foredrag av Wenche Findal. Vi overnatter på Nestor og blir fraktet derfra direkte med buss til Stockholm.

Tirsdag 3. mai

Avreise fra Melsomvik. (Reisetid kommer)

Vi ser Nasjonalmuseets fantastiske, nyrestaurerte bygning fra 1866 som viser gullalderen i svensk maleri samt mange internasjonale verk, bl.a. Rembrandt.

Onsdag 4. mai

Buss til Djurgården og Thielska galleriet, en vakker Jugendstilvilla med sjelden Munchsamling og mange kjente malere. På tilbakeveien besøker vi Waldermarsudde og prins Eugens bolig og billedsamling.
Kaffe og kaker i prinsens kjøkkenet.

Torsdag 5. mai

Jugendstilvandring fra Stockholm Posthus til Stadshuset hvor vi skal ha omvisning.
Tilbake i sentrum ser vi nærmere på Dramatiska Teaterns jugendstilkarakter og får en back stage omvisning. Om kvelden forestilling i teatret (teaterbill. er ikke inkludert i prisen).

Fredag 6. mai

Formiddagen vandrer vi til NK - Nordiska Kompaniet - et Jugendstilmagasin grunnlagt i 1902. Lunsj i en av NKs terom/restauranter. Deretter runder vi et kvartal i retning hotellet og ser det vakre Hallwylska palasset fra 1898. Her vises spennende leilighetsinteriører/bybolig fra jugendstilperioden og en større kunstsamling.


Lørdag 7. mai

Hjemreise med bussen etter frokost på hotellet.
 

Vi bor på Hotel Riddargatan 14 sentralt i byen og vi reiser trygt med Johans Turbuss.

Prisinfo: Pris kommer!

Ingen enkeltromstillegg • Depositum kr 1500,- ved påmelding. Beløpet trekkes fra ved restinnbetalingen.
Les mer om hva beløpet dekker her!

 

Påmeldingsfrist fortløpende • Begrenset antall plasser!

Er du interessert i denne reisen? Kontakt oss her!