Kunstreise til Stockholm 2021

3. - 7. mai • PRIS KOMMER!

Vårens vakreste eventyr... 
Gullalderkunst og Jugendstil i Stockholm: Nordisk kunst rundt 1900: Bare skjønnhet?

Liker du skålende, glade Skagenmalere, Carl Larssons vakre interiører eller Elsa Beskows nydelige eventyrtegninger? Har du sett Anders Zorns sensuelle kvinner eller Aksel Gallen-Kallelas utfordrende modeller? Harald Solberg, Edvard Munch og Fritz Thaulow kjenner du nok, men hvordan står de seg sammen men Christian Kroghs naturalisme og Werenskiolds realistiske samfunnsskildringer? Liker du det nordiske stemningsmaleri, den vitale nakenhet rundt 1900 og kunst og arkitektur som tilhører stilperioden Jugendstil/Art nouveau? Vil du være med å studere akkurat denne periodens vidunderlige kunst og arkitektur?

 

Kunsthistoriker Wenche Findal er professor emeritus i kunsthistorie fra NTNU i Trondheim med undervisningsbakgrunn i bachelor- og mastergrad

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

I det nyoppussede og vakre Stockholms Nationalmuseum skal vi se det som finnes av nordisk kunst rundt 1900. Vi skal også se nøye på Carl Larssons gedigne veggmaleri/fresker med historisk innhold i museets imponerende trappehus: www.nationalmuseum.se. Thilska galleriet er en fantastisk jugendvilla som ligger ute i fjordlanskap på Blokhusodden utenfor Djugården: www.thielska-galleriet.se. og har bl.a. en fabelaktig Munchsamling. Galleriet har en unik samling av kunst fra «vår» periode. Waldemarsudde er Prins Eugens tidligere bosted som også huser hans malerisamling. Villaen, som ligger vakkert til, vis a vis det konglige slott, er kjent for sin evigblomstrende plantesamling, både ute og inne: www.waldemarsudde.se m.m.

 

Mandag 3. mai (forkurs på Nestor, overnatting inkludert)

Vi blir kjent og forbereder oss til reisen med foredrag av Wenche Findal. Vi overnatter på Nestor og blir fraktet derfra direkte med buss til Stockholm eller eventuelt til Oslo sentralstasjon om vi reiser med tog.

Tirsdag 4. mai

Avreise fra Melsomvik. (Reisetid kommer)

Vi ser Nasjonalmuseets fantastiske, nyrestaurerte bygning fra 1866 som viser gullalderen i svensk maleri
samt mange internasjonale verk, bl.a. Rembrandt.

Onsdag 5. mai

Buss til Djurgården og Thielska galleriet, en vakker Jugendstilvilla med sjelden Munchsamling og mange kjente malere. På tilbakeveien besøker vi Waldermarsudde og prins Eugens bolig og billedsamling.
Kaffe og kaker i prinsens kjøkkenet.

Torsdag 6. mai

Jugendstilvandring fra Stockholm Posthus til Stadshuset hvor vi skal ha omvisning. Tilbake i sentrum ser vi
nærmere på Dramatiska Teaterns jugendstilkarakter og får en back stage omvisning. Om kvelden forestilling i teatret (teaterbill. er ikke inkludert i prisen).

Fredag 7. mai (Reisetid kommer)

Formiddagen vandrer vi til NK - Nordiska Kompaniet - et Jugendstilmagasin grunnlagt i 1902. Vi avslutter med lunsj i Kungstredgården og betrakter slottet fra avstand før hjemreise.

Mulig reisen blir utvidet med 1 dag pga lengre reisetid med buss eller tog.

Vi bor på Story Hotel Riddargatan: https://storyhotels.com/riddargatan

 

Obs: Vi har lagt inn lokalt kollektivtrafikk som fremkomstmidler på reisen, men det må også regnes med
litt spasering

Prisinfo: PRIS KOMMER!

Enkeltromstillegg: kr 1500,- • Depositum kr 1500,- ved påmelding.
Beløpet trekkes fra ved restinnbetalingen. 
Les mer om hva beløpet dekker her!

FristPåmeldingsfrist fortløpende

Nordisk kunst rundt 1900. Faglig reiseleder: Kunsthistoriker Wenche Findal
Kunstreise til Stockholm 3. - 7. mai
Starter 3. mai., 2021
Se Prisinfo: