Kunstreise til Stockholm 2020

4. - 8. mai • kr 10.500,-

Vårens vakreste eventyr... 
Gullalderkunst og Jugendstil i Stockholm: Nordisk kunst rundt 1900: Bare skjønnhet?

Liker du skålende, glade Skagenmalere, Carl Larssons vakre interiører eller Elsa Beskows nydelige eventyrtegninger? Har du sett Anders Zorns sensuelle kvinner eller Aksel Gallen-Kallelas utfordrende modeller? Harald Solberg, Edvard Munch og Fritz Thaulow kjenner du nok, men hvordan står de seg sammen men Christian Kroghs naturalisme og Werenskiolds realistiske samfunnsskildringer? Liker du det nordiske stemningsmaleri, den vitale nakenhet rundt 1900 og kunst og arkitektur som tilhører stilperioden Jugendstil/Art nouveau? Vil du være med å studere akkurat denne periodens vidunderlige kunst og arkitektur? I løpet av fire vårdager i Stockholm skal vi sammen utforske kunst og kultur fra forrige århundreskifte!

 

Kunsthistoriker Wenche Findal er professor emeritus i kunsthistorie fra NTNU i Trondheim med undervisningsbakgrunn i bachelor- og mastergrad

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

I det nyoppussede og vakre Stockholms Nationalmuseum skal vi se det som finnes av nordisk kunst rundt 1900. Vi skal også se nøye på Carl Larssons gedigne veggmaleri/fresker med historisk innhold i museets imponerende trappehus: www.nationalmuseum.se. Thilska galleriet er en fantastisk jugendvilla som ligger ute i fjordlanskap på Blokhusodden utenfor Djugården: www.thielska-galleriet.se. og har bl.a. en fabelaktig Munchsamling. Galleriet har en unik samling av kunst fra «vår» periode. Waldemarsudde er Prins Eugens tidligere bosted som også huser hans malerisamling. Villaen, som ligger vakkert til, vis a vis det konglige slott, er kjent for sin evigblomstrende plantesamling, både ute og inne: www.waldemarsudde.se m.m.

 

Mandag 4. mai (forkurs på Nestor)

Vi blir kjent og forbereder oss til reisen med foredrag av Wenche Findal. Vi overnatter på Nestor og blir fraktet med buss til Gardermoen tirsdag morgen (inkludert i prisen)

Tirsdag 5. mai (Stockholm, med ankomst på formiddagen)

(flytid kommer)

Avreise med buss fra Melsomvik til Gardermoen og fly til Stockholm.

Vi ser Nasjonalmuseets fantastiske, nyrestaurerte bygning fra 1866 som viser gullalderen i svensk maleri
samt mange internasjonale verk, bl.a. Rembrandt

Onsdag 6. mai

Buss til Djurgården og Thielska galleriet, en vakker Jugendstilvilla med sjelden Munchsamling og mange kjente malere. På tilbakeveien besøker vi Waldermarsudde og prins Eugens bolig og billedsamling.
Kaffe og kaker i prinsens kjøkkenet

Torsdag 7. mai

Jugendstilvandring fra Stockholm Posthus til Stadshuset hvor vi skal ha omvisning. Tilbake i sentrum ser vi
nærmere på Dramatiska Teaterns jugendstilkarakter og får en back stage omvisning. Om kvelden forestilling i teatret - vi ser: https://www.dramaten.se/repertoar/kvinnostaden/ (teaterbill. er ikke inkludert i prisen)

Fredag 8. mai

Formiddagen vandrer vi til NK - Nordiska Kompaniet - et Jugendstilmagasin grunnlagt i 1902. Vi avslutter med lunsj i Kungstredgården og betrakter slottet fra avstand før vi drar tilbake med buss til flyplassen

(Flytid kommer)

Vi bor på Story Hotel Riddargatan: https://storyhotels.com/riddargatan

 

Obs: Vi har lagt inn lokalt kollektivtrafikk som fremkomstmidler på reisen, men det må også regnes med
litt spasering

Prisinfo:

Enkeltromstillegg: kr 1500,- • Depositum kr 1500,- ved påmelding.
Beløpet trekkes fra ved restinnbetalingen. 
Les mer om hva beløpet dekker her!

FristPåmeldingsfrist fortløpende

Bli med Nestor og kunsthistoriker Wenche Findal på "vårens vakreste eventyr!"
Kunstreise til Stockholm 4. - 8. mai
Starter 4. mai., 2020
Se prisinfo: