Kunstreise til Värmland og den svenske Vestkysten

26. - 30. september • kr 12.500,-

Bli med oss til Lars Lerinmuseet i Karlstad, Rackstadmuseet i Arvika og Gøteborgs Kunstmuseum!

Akvarellmaleren Lars Lerin er en usedvanlig dyktig maler som har tatt kunstverdenen og TV-publikum med storm. Hans fantastiske skildringer av folk og fe, flora og fauna  i store papirformater er en unik opplevelse. Hans museum i Karlstad, Sandgrund konsthall - Lars Lerinmuseet, er stedet hvor bare hans bilder henger tett i tett - og er en reise verd!

 

Programansvarlig og guide: Wenche Findal er dr. art i kunsthistorie og professor emeritus fra NTNU • Les mer om Wenche her

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

Mandag 26. september (Oppstart kl 1200. Overnatting på Nestor inkludert)

Reisen starter med forkurs på Nestor, der vi går gjennom programmet. Etter lunsj blir det forelesning om Akvarell som medium. Vi ser litt på akvarellens teknikk og problemer, og fokuserer på hvordan en «skjør» metode kan føre til en form for transparent skjønnhet. Samtidig vises smakebiter på Lars Lerins individuelle og mesterlige anvendelse av akvarellen som metode. Deretter gis en presentasjon av Rackstadkollektivet ved Arvika og ser disse kunstnernes arbeider i sammenheng med norske og nordiske kunstnere rundt 1900.

Tirsdag 27. september (Avreise fra Melsomvik kl 0800)

På veien til Karlstad kjører vi over Arvika, hvor vi besøker Rackstadmuseet som er bygget for kunstnerkolonien som levde i Rackstad omkring forrige århundreskifte. En rekke av Sveriges gullaldermalere og skulptører oppholdt seg i bygden utenfor Arvika, og museet er bygget ut fra grunnleggeren Christian Erikssons atelier. Kunstnerparet Gustav og Maja Fjestad satte bohemsstempelet på stedet. Eiendommen er idyllisk beliggende, og vi skal spise lunsj i Fru Fjestads lune kjøkkenkafé. Deretter går bussen rett til Karlstad og hotellet hvor vi skal bo.

Onsdag 28. september

Vi spaserer fra hotellet til Sandgrund Konsthall hvor vi dukker inn i Lars Lerins vidunderlige kunstverden og kan studere akvarellens teknikk og motiver på nært hold. Dette er turens høydepunkt. Fra kl 11-16 (museets åpningstid) skal vi glede oss over en fabelaktig billed-kunstner som suverent behersker sitt medium. Vi spiser lunsj ved kunsthallen og får deretter omvisning av en av museets dyktige guider. Fylt av Sandgrund, Lars Lerins underfundige kunst, hans fargerike biografi og mange inntrykk fra stedet, går vi tilbake til hotellet hvor vi spiser middag og overnatter.


Torsdag 29. september

Avreise fra Karlstad om morgenen. Vi kjører direkte til Gøteborg, sjekker inn og spiser lunsj, slik at vi er klare til å se gullalderkunst og internasjonale hovedverk i Gøteborg Kunstmuseum. Vi bruker ettermiddagen i museet.
 

Fredag 30. september

Vi besøker Gøteborgs Konsthall og spiser lunsj i byen før vi reiser tilbake til Melsomvik. Vi er fremme på Nestor i Melsomvik om kvelden cirka kl 1900 hvor reisen avsluttes ved ankomst.


Transport: Vi reiser tur/retur Melsomvik med Johans Turbuss. Reiseledere fra Explore Travel og Nestor er også med på reisen.

 

Hotell: Vi bor på Clarion Collection Hotel Plaza i Karlstad og på Clarion Post Hotel i Gøteborg

 

Prisinfo: kr 12.500,-

Ingen enkeltromstillegg • Depositum kr 1500,- ved påmelding. Beløpet trekkes fra ved restinnbetalingen.Les mer om hva beløpet dekker her!

 

Frist: Reisen er dessverre fulltegnet, men kontakt oss her om du ønsker å stå på venteliste. Skriv kursnavnet i beskjedfeltet.

Ingenting kan bestilles akkurat nå. Kom tilbake senere.