Hedmark

LitteraTur til Hedmark

28. juni - 4. juli • Kr 11.900,-

Bli med på årets LitteraTur med fokus på Hedmarksforfattere! 

Hans Børli, skogens store dikter, fører oss til Oppistun Børli der han ble født for litt over hundre år siden. Derfra er ikke vegen lang til Finnskogen og Åsta Holths hjem Leiråker. På Finnskogtoppen lar vi oss inspirere av spennende finnekultur, og på vei mot Mjøsbygdenes hovedstad besøker vi forfatter Sigurd Hoels barndomshjem på Sagstua gamle skole og Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim i Stange. Rolf Jacobsen, Kirsten Flagstad, Alf Prøysen, Domkirke-odden ... dette og mere til står på programmet. Vår «faste» medarbeider, kulturformidler Erik Gjestvang, er med på reisen. 

 

Kulturformidler: Erik Gjestvang er filolog med bl.a. tysk, historie og norsk i fagkretsen. Med sitt glødende kulturengasjement og sin unike evne til god formidling har han gjennom mange år vært en god samarbeidspartner for Nestor!

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

Mandag 28. juni (forkurs på Nestor - start kl 1200)

Vi forbereder oss til turen. Kulturformidler Erik Gjestvang er på plass og gir oss de første drypp av sin kunnskap om det vi skal oppleve på LitteraTuren. Han blir også med på hele reisen. Lunsj, middag og overnatting i Melsomvik

Tirsdag 29. juni

Johans turbuss er på plass i Melsomvik etter frokost og vi setter kursen mot vårt første mål, Oppistun Børli. Sverre Eier er leder i Hans Børli selskapet og møter oss i barndomshjemmet til Hans Børli. Videre mot Finnskogen og innsjekk på Finnskogtoppen velværehotell for 2 døgn.

Onsdag 30. juni

Dagen blir en inspirasjonsdag med fokus på finnekultur! En aktivitetsdag fylt med inspirasjon og unike opplevelser. Kulturell vandring på diktersti og besøk i forfatter og kulturarbeider Åsta Holths hjem Leiråker. Hun vokste opp på et finnetorp og er kjent for flere romaner om folket sitt, skogfinner, som innvandret til Finnskogen.

Torsdag 1. juli

Farvel til Finnskogen og finnekulturen. På vei til Mjøsbygdene gjør vi et stopp på Skarnes og Kåre Tveter - Galleri Lyshuset med landets største samling signert den store maleren. Samlingen er donert av Tveter selv og består av 128 arbeider i ulike teknikker. Videre til Sagstua gamle skole, en viktig del av Odalsmuseet. Her vokste forfatter og kulturpersonlighet Sigurd Hoel opp. Romanen «Veien til verdens ende» bygger på motiv fra barndomsårene på Sagstua. På Hamar sjekker vi inn på Clarion Collection Hotel Astoria for de neste 3 døgn.

Fredag 2. juli

Sentralt i byen ligger Skappels gate 2 hvor forfatter Rolf Jacobsen bodde i over 30 år av sitt liv. Rolf Jacobsens Venner tar imot oss her og forteller om den store lyriker og journalist. Sentralt ligger også Kirsten Flagstad Museum som er viet en av tidenes største operastjerner. Her får vi med oss opplevelsen av hennes fasinerende liv og karriere før vi kjører til Domkirkeodden for Middelalder-omvisning med musikalsk guide.

 

Lørdag 3. juli

Ringsakers store sønn, Alf Prøysen, kommer vi ikke utenom og besøker Prøysenhuset og Prøysenstua. I Prøysenstua får vi formidling om Alf Prøysens oppvekst på husmannsplassen, gjennom sang og fortelling. Videre til storgården Simenstad Gard på Rudshøgda. Vertinne Brit tar imot oss i sitt litterære kjøkken. 


Søndag 4. juli

Siste dag og utsjekk fra hotellet. Hjemreisen tar til, men vi legger inn et besøk ved Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim på Tangen i Stange. Refling Hagen var forfatter og kulturarbeider og opphavet til Suttungbevegelsen. Lunsj underveis. 

Prisinfo: Kr 11.900,-

Enkeltromstillegg kr 1100,- • Depositum kr 1500,- ved påmelding. Beløpet trekkes fra ved restinnbetalingen.
Les mer om hva beløpet dekker her!

Reisen er dessverre avlyst grunnet koronasituasjonen!

Ingenting kan bestilles akkurat nå. Kom tilbake senere.