Male-collage kurs

14. - 18. juni • Nye dato og pris kommer!

Bli med å utforske farger, maling, collage og tegning!

Har du lyst til å «leke» deg med collage, maling og tegning med ulike verktøy og glemme prestasjonsangst? Da er dette kurset noe for deg. Kunstner og kursholder Tove S. Holmøy og assistent Hilde-Britt Remøy sørger for at du blir inspirert og godt fulgt opp i din kunstneriske utfoldelse. På dette kurset vil vi ha fokus på det å se, forske og glemme å være «flink». Det kreves ingen forkunnskaper bare at du har lyst!

Collage og maling

Collage betyr klistrebilde. Vi starter med å la vann og maling flyter sammen og skape formasjoner på tynne ark. Disse forunderlige arkene blir spennende utgangspunkt. Videre river og limer vi på lerret og fortsetter med akrylmaling og ulike verktøy. Det blir også lære om farger og komposisjon

 

Skisser, klussetegning og tegning med aktmodell

Du trenger ikke å ha tegnet en strek på evigheter - vi skal forske! Det er ufarlig og gøy å tegne menneskekroppen, du vil overraske deg selv!

Kursholder: Tove S. Holmøy

Tove S. Holmøy er en erfaren kursholder og aktiv billedkunstner • Les mer om Tove her
Medhjelper på kurset er Hilde-Britt Remøy

Kursinnhold: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)


Collagelek: Vi vil lage «fargeark» med mye vann og tynn akrylmaling. At vann og maling flyter sammen og skaper former, kontraster og strukturer på tynne ark blir det et spennende utgangspunkt for videre riving av papirer og collagearbeid på lerret. Fabulering over former som dukker opp setter fantasien i sving. Med lim og forskjellige verktøy, samt akrylmaling skaper vi bilder på lerret. I collage er det ingen regler, men vi kommer inn på det å følge fantasien og personlig opplevelse av form og farge, minner og assosiasjoner. Dessuten blir det lære om farger og komposisjon samt bruk av lim, maling og ulike verktøy. 

 

Tegning med aktmodell: Du trenger ikke å ha tegnet en strek på evigheter! Her handler det om å forske på tegning. Verktøyene er kull, kritt og bløt blyant. Å tegne veldig raske skisser eller med venstre hånd (eller ikke dominant hånd) er øvelser som frigjør, for hva kan du da forvente? Forventninger til egne ferdigheter ødelegger både lyst og mot. Her skal vi forske og overraske oss selv. Å tegne menneskekroppen er ikke stort annerledes enn å tegne andre ting man ser. Men når vi tegner et menneske har vi mange hjelpelinjer og teori å støtte oss på. Visste du at skrittet er midt på kroppen, vertikalt? Eller at en hånd dekker et ansikt eller at et øye er en femtedel av hodets bredde? Alt dette får du lære og en halv dag har vi aktmodell (nakenmodell) å tegne etter. Det er kjempespennende!
 

Tidspunkt: Mandag 14. juni: Kursstart 1100 - 1630. Filmkveld 2030

Tirsdag 15. juni: 0900 - 1700

Onsdag 16. juni: 0900 - 1800

Torsdag 17. juni: 0900 - 1600

Fredag 18. juni: 0900 - 1300. Hjemreise etter lunsj

Kurspris: Ny pris kommer!


Dette er det samme kurset som tidligere er holdt på Nestor under navnet: «Et lekent malekurs med tegning» (i 2017, 2018 og 2019)

Kurset blir utsatt til høsten grunnet koronasituasjonen!

Ingenting kan bestilles akkurat nå. Kom snart igjen.