top of page
Male og collage

Male- og collagekurs

3. - 7. juli • kr 5900,- + 400,- (uten overnatting kr 3900,-)

På grunn av stor etterspørsel, har vi gleden av å sette opp dette ekstrakurset!

Bli med å utforske farger, maling og collage

Har du lyst til å «leke» deg og skape bilder med collage og maling med ulike verktøy og glemme prestasjonsangst? Da er dette kurset noe for deg! Kunstner og kursholder Tove S. Holmøy sørger for at du blir inspirert og godt fulgt opp i din kunstneriske utfoldelse. På dette kurset vil vi ha fokus på det å se, forske og glemme å være «flink». Farger, følelser og intuisjon, kombinert med fargelære, komposisjon og teori. Det kreves ingen forkunnskaper bare at du har lyst! Bli med oss på fargeglade sommerdager i idylliske Melsomvik!

Kursholdere: Tove S. Holmøy er en erfaren kursholder og aktiv billedkunstner. Tove har bred erfaring med kurs for bedrifter, vennegrupper og private. Les mer om Tove her 

Noe av undervisningen foregår som videoer som forberedelse til praktiske oppgaver. Hovedinnholdet forklares veldig tydelig på storskjerm. Kursholder har laget informative og gode videoer som forklarer og forbereder alle godt på den praktiske delen av kurset. Tove er tilstede og forklarer og tar imot spørsmål. Videoformatet gjør at vi kan demonstrere sånn at alle ser alt like godt og forklaringene blir veldig tydelige. Kurset gir et kjempegodt dypdykk i fargeblandinger og komposisjon, samt lekenhet og frihet i den enkeltes arbeid. Kurset er en katalysator for å arbeide videre selv etterpå.

 

PS: Alle vil få utstyrsliste etter kurset, sånn at man kan boltre deg hjemme og forske videre når kurset er over. Inkludert i prisen er også tilgang på videoleksjonene i tre uker etter endt kurs.

Tidspunkt:

Mandag 3. juli: 0900 - 1700

Tirsdag 4. juli: 0900 - 1700

Onsdag 5. juli: 0900 - 1700 + filmkveld

Torsdag 6. juli: 0900 - 1700

Fredag 7. juli: 0900 - 1300

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

 

De to første dagene veksler vi på å se på videoer i undervisningssalen og forske sammen i arbeidsrommet. På denne måten bygger vi opp inspirasjon, lekenhet og kunnskap.

 

De neste tre dagene skal du få forme egne bilder med collagelek og bruke teknikkene vi har vist på videoer. Du får ta utgangspunkt i «magiske fargeark» som du får tildelt. Da vil former og farger i dette arket bli inspirasjon og materiale du kan bruke for å forme bildet ditt. Disse arkene har kursholder laget på forhånd. Her har vann og maling fått flyte sammen og skaper former, kontraster og strukturer på tynne ark. Disse blir spennende utgangspunkt for videre riving av papirer og collagearbeid på lerret. Fabulering over former som dukker opp setter fantasien i sving. 

 

Med lim og forskjellige verktøy, samt akrylmaling skaper vi bilder på lerret. I collage er det ingen regler, men vi kommer inn på det å følge fantasien og personlig opplevelse av form og farge, minner og assosiasjoner. Du får nå bruk for det du har lært i forkurset: Om farger og komposisjon samt bruk av lim, maling og ulike verktøy. Kursholder er opptatt av å se deg og hjelpe deg å finne veien din gjennom prosessen! Onsdag kveld ser vi en kunstnerfilm sammen.


Fredag avslutter vi med evaluering før hjemreise.

Kurspris: Kr 5900,- (uten overnatting inkl. lunsj kr 3900,-) + kr 400,- materialer  • Prisinfo • Påmeldingsregler


Frist: Kurset er fulltegnet, men om du ønsker å stå på venteliste i tilfelle avmeldinger send inn skjema her. Husk å skrive hvilket kurs det gjelder i beskjedfeltet!

Ingenting kan bestilles akkurat nå. Kom tilbake senere.
bottom of page