top of page
Minneteknikk

Minneteknikk - kveldskurs

Starter 12. oktober 2023 • Ingen kursavgift

Fest minner til papiret!
Har du et forsett eller ønske om å feste deler av livet ditt til papiret, og slik bidra til at familiens historie ikke går i glemmeboken? Har du lyst til å utforske din egen hukommelse for å finne ut om det gjemmer seg mer der inne enn de «samme gamle» historiene? Da er dette kurset noe for deg.

Kursholder Kristin von Hirsch er forfatter, fotobasert billedkunstner og grafisk designer. Hun har skrevet flere bøker, blant annet er hun forfatter, fotograf og redaktør av de fire bestselgende bøkene om Barndom på 50-60-70- og 80-tallet. Hun er utdannet bibliotekar og har en master i religion og filosofi. Hun har holdt en rekke kurs på Nestor, blant annet i skrive-og minneteknikker. (kristinvonhirsch.no).

Kurset går over 3 kvelder (torsdager) Kl: 1800 - 2100

Kveld 1:  12. oktober

Kveld 2:  19. oktober

Kveld 3:  26. oktober

Programinnhold: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

 

Vi husker egentlig mye mer enn vi tror vi husker, men trenger ofte litt «drahjelp» for å komme på sporet, og disse kveldene skal vi få fart på hukommelsen ved hjelp av en rekke enkle og morsomme minneteknikker som vi kombinerer med skriveøvelser. Det handler blant annet om å trigge sanseapparatet, for minner utløses, – av noe. En hendelse, en lyd, en smak, en lukt, et syn, en følelse, og dette skal vi benytte oss av, – hver for oss og i fellesskap, for den kollektive hukommelsen trigger ofte den personlige, og omvendt. For å få liv i teksten skal vi også lære om og ta i bruk noen grunnleggende verktøy for å kunne skrive variert og godt. 

 

Siden historien om ditt liv ikke lar seg materialisere i løpet av tre kvelder i oktober, legges det opp til at du etter endt kurs skal ha fått brynet deg såpass at du har pågangsmot til å fortsette arbeidet hjemme for deg selv.

Frist: Påmeldingsfrist fortløpende

Pris: Ingen kursavgift, men om du bor et stykke unna, så har vi rom for overnatting. Kontakt oss for pris!

NB: Det er stor interesse for disse kursene og vi ber vennligst om at du gir oss beskjed dersom du allikevel ikke ønsker- eller kan beholde plassen slik at noen andre får mulighet. Hvis du ikke har anledning til å delta på alle 3 kvelder, ber vi om beskjed om dette, da vi prioriterer de som kan delta på hele kurset.