Minnekurs

Minneteknikker - kveldskurs

29. okt. og 5. og 12. nov. • Ingen kursavgift

Har du et forsett eller ønske om å feste deler av livet ditt til papiret, og slik bidra til at familiens historie ikke går i glemmeboken?

Har du lyst til å utforske din egen hukommelse for å finne ut om det gjemmer seg mer der inne enn de «samme gamle» historiene? Da er dette kurset noe for deg.

Kursholder: Kristin von Hirsch er forfatter, fotobasert billedkunstner og grafisk designer. Hun har skrevet flere bøker, blant annet er hun forfatter, fotograf og redaktør av de fire bestselgende bøkene om Barndom på 50-60-70- og 80-tallet. Hun er utdannet bibliotekar og har en master i religion og filosofi. Hun har holdt en rekke kurs på Nestor, blant annet i skrive-og minneteknikker. (kristinvonhirsch.no)

Kurset går over 3 kvelder (torsdager) Kl: 1800 - 2100

Kveld 1:  29. oktober

Kveld 2:  5. november

Kveld 3:  12. november

Programinnhold: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

Vi husker egentlig mye mer enn vi tror vi husker, men trenger ofte litt «drahjelp» for å komme på sporet, og disse kveldene skal vi få fart på hukommelsen ved hjelp av en rekke enkle og morsomme minneteknikker som vi kombinerer med skriveøvelser. Det handler blant annet om å trigge sanseapparatet, for minner utløses, – av noe. En hendelse, en lyd, en smak, en lukt, et syn, en følelse, og dette skal vi benytte oss av, – hver for oss og i fellesskap, for den kollektive hukommelsen trigger ofte den personlige, og omvendt. For å få liv i teksten skal vi også lære om og ta i bruk noen grunnleggende verktøy for å kunne skrive variert og godt. 

 

Siden historien om ditt liv ikke lar seg materialisere i løpet av tre kvelder i november, legges det opp til at du etter endt kurs skal ha fått brynet deg såpass at du har pågangsmot til å fortsette arbeidet hjemme for deg selv.

Frist: Påmeldingsfrist fortløpende • Begrenset antall plasser!

Har du et forsett eller ønske om å feste deler av livet ditt til papiret, og slik bidra til at familiens historie ikke går i glemmeboken?
Minneteknikker start 29. oktober
Starter 29. okt..
Ingen kursavgift