Munchdagene 2021

7. - 10. juni • kr 4900,- Nye dato kommer!

Vil du vite mer om Edvard Munchs liv og kunstverden?

Vi blir aldri ferdige med Edvard Munch. Hver gang vi er på kunstkurs og foredrag kommer Munchs bilder inn som relevant sammenligningsgrunnlag - vi ser og undrer oss og vil vite mer. Gjennom Munch ser vi som betraktere både bilder, hans erfaringer og egne opplevelser på nytt. Over fire dagers intens fordypning skal vi undersøke en del av vår viktigste kunsthistoriske nasjonalskatt.

Kursholder og regi: Wenche Findal er dr. art i kunsthistorie og professor emeritus fra NTNU • Les mer om Wenche her

*Frank Høifødt er dr.art., kunsthistoriker, forfatter og kjent for kåserier og foredrag over
ulike emner, med Edvard Munch som sin spesialitet.

 

Anbefalt lesning: Høifødt, Frank: Kvinnen, kunsten og en ladd revolver. 2014 og Edvard Munch. Tate Introductions. 2012
• Knausgård, K.O.: Så mye lengsel på så liten flate. 2015

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

 

Mandag 7. juni Kl 1100 - 1800 • Enkel servering ved ankomst fra kl 1000

Dagens tema: Hva er det med Munch - sett i et biografisk lys?  Vi ser på forholdet til oppvekst og hjemmekultur, tidsånd og livserfaring. Film: Peter Watkins «Om Munch».

 

Tirsdag 8. juni Kl 0900 - 1845

Dagens tema: Hva er det med Munch - sett i et dybdepsykologisk perspektiv? Denne dagen kommer også Frank Høifødt* og foreleser om «Livsfrisen», «Skuddet i Åsgårdstrand» og identifiserbare personifikasjoner i Munchs verker. Dagen avsluttes med tablået: «Et dikt om livet» basert på tekster skrevet av Edvard Munch v/skuespiller Geirr Johnson

 

Onsdag 9. juni Kl  0900 - 1800

Dagens tema: Hva er det med Munch - sett med et internasjonalt blikk? Transformasjon av form og innhold i Munchs kunst etter 1910. Etter lunsj reiser vi til Åsgårdstrand og besøker Munchs hus. Her blir det vandring til diverse landskaps- og bymotiver fra Munchs kjente bilder med skuespiller og lokalkjente Adelita Haukelidsæter. Hun skal også fremføre Munchs egne tekster knyttet til de forskjellige motivene.

 

Torsdag 10. juni Kl 0900 - 1600

Dagens tema: Munch i Oslo. Avreise med buss fra Nestor til det nye Munchmuseet (åpner våren 2021). Etter omvisningen nyter vi lunsj i museets kafé. Bussen tar oss videre til Munchs vinteratelier på Ekely med omvisning av Frank Høifødt. Buss tilbake til Melsomvik på ettermiddagen.

Kurspris: Kr 4900,-  •  Prisinfo  •  Påmeldingsregler

Kurset blir utsatt til høsten grunnet koronasituasjonen!

Ingenting kan bestilles akkurat nå. Kom tilbake senere.