top of page
Munchdagene

Munchdagene 2023

12. - 15. juni • kr 4900,- (uten overnatting kr 3300,-)

Vil du vite mer om Edvard Munchs liv og kunstverden?

Vi blir aldri ferdige med Edvard Munch. Hver gang vi er på kunstkurs og foredrag kommer Munchs bilder inn som relevant sammenligningsgrunnlag - vi ser og undrer oss og vil vite mer. Gjennom Munch ser vi som betraktere både bilder, hans erfaringer og egne opplevelser på nytt. Over fire dagers fordypning inkludert ekskursjoner, skal vi undersøke en del av vår viktigste kunsthistoriske nasjonalskatt!
 

Kursansvarlig: Wenche Findal er dr. art i kunsthistorie og professor emeritus fra NTNU • Les mer om Wenche her

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)


Mandag 12. juni (kl 1100 - 1800)
Dagens tema: Hva er det med Munch - sett i et biografisk lys? Vi ser på forholdet til oppvekst og hjemmekultur, tidsånd og livserfaring. Film: Peter Watkins «Om Munch».

 

Tirsdag 13. juni (kl 0900 - 1700)
Dagens tema: Hva er det med Munch - sett i et dybdepsykologisk perspektiv? 
Denne dagen kommer også Frank Høifødt og foreleser om «Livsfrisen», «Skuddet i Åsgårdstrand» og «Masker og mennesker hos Munch».


Onsdag 14. juni (kl 0900 - 1800)
Dagens tema: Hva er det med Munch - sett med et internasjonalt blikk? Transformasjon av form og innhold i Munchs kunst etter 1910. Etter lunsj reiser vi til Åsgårdstrand og besøker Munchs hus. Her blir det vandring til diverse landskaps- og bymotiver fra Munchs kjente bilder med skuespiller og lokalkjente Adelita Haukelidsæter. Hun skal også fremføre Munchs egne tekster knyttet til de forskjellige motivene - med sang.

Torsdag 15. juni (kl 0900 - 1600)
Dagens tema: Munch i Oslo. 
Avreise med buss fra Nestor til det nye Munchmuseet. Etter omvisningen nyter vi lunsj i kafeen til Operaen like ved. Bussen tar oss videre til Munchs vinteratelier på Ekely med omvisning av Frank Høifødt. Buss tilbake til Melsomvik på ettermiddagen.


Kurspris: kr 4900,- (uten overnatting inkl. lunsj kr 3300,-)  •  Prisinfo  •  Påmeldingsregler

FristPåmeldingsfrist fortløpende

bottom of page