Naturkunnskap sommer

Naturkunnskap, naturglede og undring - kveldskurs

27. mai, 3., 10. og 13. juni  • Ingen kursavgift

Hvordan kan vi som voksne være sammen med og styrke barns opplevelse, kunnskap og undring i og om natur? Dette er det andre kurset av 4 (årstider) gjennom 2021.

Med de utfordringer som menneskeheten står overfor med klima- og miljøkrise, er det viktig å styrke både voksne- og barns interesse og engasjement for disse spørsmålene. En av forutsetningene for dette, er at barn og voksne har et forhold til natur. Mange voksne syns de vet for lite om «natur» og om miljøspørsmål, og ennå mindre om hvordan de skal kunne ha en dialog med barn om alt dette. Formålet med dette kurset er å gi voksne en innsikt i hva natur «er» og fungerer, og hvordan vi kan være sammen med barn, og «undre» oss over alt det levende der ute sammen med dem - og samtale om vanskelige spørsmål som klima og miljø på turer og andre aktiviteter ute, også ved bruk av utstyr, håndbøker og eksperimenter. 

 

Kurset vil omfatte både grunnleggende kunnskap om dyr og planter, samspillet i naturen, og om klima- og miljøutfordringer, Kurset består av fire samlinger hvorav tre på Nestor, og en ute i naturen. Felles tema er Sommeren: Hva skjer og hvorfor?

Kursholdere: Biolog Erik Bleken og Universitetslektor i biologi Øyvind Wistrøm (mulig flere aktører)

 

I samarbeid med: Besteforeldrenes Klimaaksjon i Vestfold. Ansvarlige: Øyvind Wistrøm og Jon Edgar Karlsen

Kurset går over 3 kvelder (torsdager) Kl: 1800 - 2100 + 1 utflukt i naturen (søndag)

Kveld 1:  27. mai

Kveld 2:  3. juni

Kveld 3:  10. juni
Søndag: 13. juni

Program kommer!