Nordisk kortfilmfestival

12. - 14. februar • kr 2450,-

Velkommen til tre dagers filmseminar, nærmere bestemt en liten nordisk kortfilmfestival!

Kortfilm i Norden er en merkevare, både internasjonalt og i Grimstad hvert år i juni. Kjente filmkunstnere som Anja Breien, Eva Dahr, Bent Hamer, Aki Kaurismäki, Lars von Trier og Ruben Östlund har laget ironiske, poetiske og morsomme frie kunstneriske kortfilmer gjennom flere år. I Canada arbeider den norske regissøren Toril Kove med animasjons-filmer som har ledet til både Oscar-nominasjon og -statuett.
Vi viser to av hennes mest kjente filmer; Min bestemor strøk Kongens skjorter og Den danske dikteren, sammen med et stort knippe av nordiske kortfilmer fra de siste 25 år!

 

Kurs- og festivalleder: Jan Erik Holst er redaktør og filmhistoriker og tidligere leder av Norsk filminstitutt. Han var også en av medstifterne av Kortfilmfestivalen i Grimstad. Anja Breien (norsk filmregissør) er med som aktør under festivalen

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

 

Onsdag 12. februar

Kl 1100 - 1730

Norden er en av kortfilmens siste skanse og det lages mange spennende og fine varianter av denne genren. Forelesning om kortfilmens egenart og form, med ulike eksempler fra genrens milepeler og utvikling gjennom filmhistorien samt et lite utvalg Nordiske kortfilmer. Hva er en god kortfilm?


Torsdag 13. februar

Kl 0930 - 1730

Hva er egentlig en kortfilm? Film deles inn i tre hovedtyper; Spillefilm, Animasjon- og Dokumentarfilm. Og spillefilmen igjen inn i 4 genrer; Komedie, Melodrama, Action og Skrekk. Men hva med den korte filmen? Den regnes ofte som en genre i seg selv og kan opptre i alle typer og i ulike formater. Vi skal se litt på en rekke nordiske utgaver av denne fascinerende filmformen. Vi presenterer også vår velkjent gjest; regissør Anja Breien, i samtale med Jan Erik Holst. Vi viser utdrag fra hennes filmproduksjon: Den frie kunstneriske filmen, Oppdragsfilmen, Dokumentarfilmen og den Eksperimentelle filmen.
 

Fredag 14. februar

Kl 0930 - 1300

Hva kan kortfilmen bidra med i den kulturelle sammenhengen? Gjennom presentasjoner og forelesninger skal vi fordype oss videre i gamle og nye filmer. 

FristPåmeldingsfrist fortløpende

Kurs- og festivalleder er Jan Erik Holst, redaktør og filmhistoriker og tidligere leder av Norsk filminstitutt
Nordisk Kortfilmfestival 12. - 14. febr.
Starter 12. feb.., 2020
Se prisinfo: