top of page
Popmusikkens historie

Popmusikkens historie - del 1

25. - 26. januar • kr 2450,- (se prisinfo nederst)

Mannen, Myten og Arven
Jeg elsker David Bowie og har gjort det siden jeg var 13 år gammel og jeg takker høyere makter hver dag for at jeg levde samtidig med ham. Jeg tar for meg den spede starten og de utallige tjuvstarter han hadde, før han virkelig slo gjennom med LP'en «The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars» i 1972. Vi går gjennom hele hans karriere og hører utdrag fra hans rikholdige diskografi. Samtidig ser vi nærmere på hvordan han formet populærkulturen i over 50 år. Er du usikker på om du trenger David Bowie i livet og platesamlingen (ja, vi har platesamlinger fremdeles, har vi ikke)? Jeg lover å gjøre mitt ytterste for å overbevise deg om at det aldri er for sent å få nye musikalske favoritter. Finn Bjelke

Kursholder Finn Bjelke er en tidligere musikkjournalist (BEAT/Det Nye og MTV Europe) og har 25 års fartstid som programleder i nrk P3 og P1 (bl.a «Herreavdelingen» og «Pop Quiz»). Han var også mangeårig paneldeltager i «20 Spørsmål» på nrk radio og tv før han meldte overgang til Radio Vinyl i 2018. Der leder han «Finn Bjelkes PopQuiz». Finn startet også radiokanalen «Bjelkes jukebox» i 2020.

 

Finn har gitt ut 12 bøker (Gyldendal og Aschehoug); som «Pappa For Første Gang» og «Gretne Gamle Gubber». Han har også bl.a. ledet Brageprisen og Oslofilharmoniens julekonserter og ble i 2006 kåret til «årets programleder» i Prix Radio. I 2007 mottok han Riksmålsforbundets «Lytterpris».

 

Finn holder Pop Quiz over hele Norge og har vært å se på festivaler som Legends Live - og tidligere Norwegian Wood, Lillehammer Classic Rock Festival og Slottsfjellfestivalen.

Flere tema i popmusikkens historie 2024 finner du oversikt over her: Popmusikkens historie

Popmusikkens historie
Finn Bjelke

Program:

(Program med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

 

Torsdag 25. januar (1100 - 1800 + Pop Quiz etter middag)

Velkommen til en dag om David Bowie, hans tjuvstarter, hans suksess og hans album. Vi følger hans utvikling gjennom 80- og 90-årene. Etter middag får vi være med på en ekte Pop Quiz i regi av Finn Bjelke og kanskje vinner ditt lag?

 

Fredag 26. januar (kl 0900 - 1300)

Vi fortsetter å følge David Bowie inn i hans siste fase og diskuterer hvordan arven etter Bowie lever videre. Finn elsker David Bowie og dette er en kjærlighet som ikke ruster. Velkommen til en musikalsk opplevelse du sent vil glemme.

Pris uten overnatting inkludert lunsj, middag og Pop Quiz: Kr 1875,-

Prisinfo  •  Påmeldingsregler

bottom of page