Kulturreiser 2021 - en forsmak:

Nestors 6 planlagte reiser i 2020 var alle fullbooket, men Covid-19 satte en stopper for nesten samtlige. Bare kulturreisen til Rørosmartnan i februar lot seg gjennomføre. Både vi og de mange som hadde gledet seg til spennende, hyggelige og lærerike opplevelser måtte akseptere at Nestors reisevirksomhet i 2020 ble avlyst. Vi har håp og tro på at neste år skal gå bedre, og vi ønsker derfor å tilby reiser mot nye mål. Det er både fint og godt å ha noe å se frem til og ikke minst glede seg til!


Årets planlagte kunstreiser til henholdsvis Stockholm og Karlstad overføres til 2021. I tillegg planlegger vi 4 Kulturreiser/ LitteraTurer neste år; alle er bussreiser fra Melsomvik. Rørosmartnan er i februar, men fremdeles vet vi ikke om arrangementet lar seg gjennomføre. Fra mai til august blir det LitteraTurer til Sørlandet, Hedmark og Stavanger/Jæren inkludert besøk i blomsterparken Flor og Fjære.

Sørlandet har uten tvil skapt sommerforfattere, men sommeridyllen er nok bare én side i et variert bilde av landskap, miljø og mennesker i landsdelen. Begrepet sørlandsforfattere knyttes fra gammelt av gjerne til 4 navn; brødrene Vilhelm og Thomas Krag, Gabriel Scott og Olaf Benneche, men våre verdensberømte diktere Knut Hamsun og Henrik Ibsen tilbragte viktige år av sine liv på Sørlandet. Det blir møter med dem alle og enda flere til.

LitteraTur med fokus på Hedmarksforfattere!

Skogens store dikter, tømmerhoggeren Hans Børli. Fra Oppistun Børli er ikke vegen lang til Finnskogen og Åsta Holths hjem på Svullrya. Vi lar oss inspirere av spennende finnekultur, og på vei mot Mjøsbygdenes hovedstad, Hamar, besøker vi Sigurd Hoels barndomshjem på Sagstua gamle skole. Rolf Jacobsen, Kirsten Flagstad, Alf Prøysen, Domkirkeodden... dette og mere til står på programmet.

Stavanger og Jæren; en rundtur i vakker norsk natur! Via Suleskard tar vi oss over fjellet til oljebyen i sør-vest. Her møter vi blant annet en av de 4 store; Alexander Lange Kielland. Vi bevilger oss en dag på Paradisøya Sør-Hidle der fantastiske Flor og Fjære tar imot oss med sine 50mål med vakre vekster. I det forblåste Jærlandskapet finner vi Garborgsenteret, et nasjonalt formidlingssenter for forfatterskapene til Hulda og Arne Garborg og det blir selvfølgelig besøk ved Garborgheimen og skrivestua i Knudaheio. En tur med mye og mangt spennende på programmet.

Kunst, litteratur, kultur og historie – vi favner det hele sammen med våre dyktige samarbeidspartnere, kunsthistoriker Wenche Findal, litteraturviter Jan Olesen og kulturformidler Erik Gjestvang! Programmene legges ut etter hvert som de tar form, så følg med! Begrenset med plasser på grunn av smittevern.Interessert? Klikk her og kontakt oss: https://www.nestorkurs.com/kulturreiser-2021726 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle