top of page

VERDEN • Kina

26. - 28. februar

Et dypdykk i Midtens rike

Kina er til enhver tid en del av nyhetsbildet og uansett hvilket forhold man har til landet, er det mer å lære. Derfor inviterer vi til et dypdykk i Midtens rike, der historie, geografi, samfunn, kultur og mennesker er blant temaene. 

 

Siden formann Maos død i 1976 har landet gjennomgått en rivende økonomisk utvikling. Men politisk styres landet av et strengt kommunistparti med nesten hundre millioner medlemmer. I årene som kommer, vil landet påvirke oss på godt og vondt. Derfor er det så viktig å lære mer om det.


Forfatter og historiker Torbjørn Færøvik tar oss med på en spennende reise i tid og rom disse dagene. Vi får også besøk av filmprodusent Mette Cheng Munthe-Kaas som introduserer den prisbelønte filmen Hidden letters, som handler om det hemmelige skriftspråket nushu, utviklet av kinesiske kvinner som i tusenvis av år ble nektet å lese og skrive.

Om foredragsholderne:

Torbjørn Færøvik er forfatter og historiker med Kina som spesialfelt. Han har vært utenriksmedarbeider i NTB, Arbeiderbladet og NRK og har skrevet tolv bøker om Kina og Asia. For tre av dem har han mottatt den litterære Brageprisen. Flere av bøkene hans er utgitt i andre land. 
 

Mette Cheng Munthe-Kaas er en Emmy-nominert og prisvinnende produsent og klipper av dokumentarfilmer. Gjennom sitt produksjonsselskap Ten Thousand Images har hun produsert og co-produsert over 10 helaftens dokumentarer i tillegg til flere korte filmer. Blant filmene er den Oscar-kortlistede Hidden Letters (2022).

Ved den kinesiske mur
Kina
Kina
Praying
bottom of page