Fra Vildanden til Peer Gynt - en reise i indre landskap

21. - 23. oktober • kr 2850,-

Hva vil det si å være seg selv i grunnen, eller å være seg selv nok? 

Henrik Ibsen gir oss ikke sannheter, men noen speil å se gjennom og temaer og rollefigurer i hans verker er like aktuelle i dag. Foredragsholder, inspirator, Ibsentolker og billedkunstner Tone Dietrichson vil i dette kurset gi oss et dypdykk i Henrik Ibsens psykologiske sjeledrama «Vildanden». Her dykker vi inn i et spennende og nytt refleksjonsgrunnlag rundt hvilke tanker, følelser og holdninger som ligger til grunn for våre handlinger og reaksjonsmønstre. Kurset tilbyr en visuell reise i indre landskap hvor Dietrichson bruker seg selv, sine bilder og gir deg en følelse av å sitte midt i Vildanden. Vi avdekker livsløgner, tolker menneskelig psykologi og overlevelsesstrategier! Vi lover et energisk kurs der du kommer ut klokere,
både på Ibsen og deg selv. Du er herved invitert til Grosserer Werles middagsselskap!

Kursholder: inspirator, Ibsentolker og billedkunstner: Tone Dietrichson:

...er en formidabel formidler, foredragsholder og kursleder på forskjellige områder. Et av hennes hovedtemaer er tolkningen av Henrik Ibsens Vildanden. Hun kan trolig fremføre hele stykkets tekst uten stopp. «Hun er en modig og betydelig kunstner og i tillegg er hun en karismatisk bombe!»
Kilde: Morten Krogvold

 

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)
 

Onsdag 21. oktober (kl 1100 - 1800)

Hva er det med Henrik Ibsen som gjør ham høyst levende 136 år etter at stykket ble skrevet? (Vildanden 1884) Hvordan kan vi bruke hans stykker som speil eller refleksjonsgrunnlag for dagens samfunn og våre personlige liv? «La oss være levende så lenge vi lever!» Del 1 - Introduksjon til en verktøykasse for en meningsfull, spennende og utviklende reise videre i livet! «Med Utsikt til Innsikt» - En personlig tolkning av Henrik Ibsens Vildanden (1884). Framførelse av stykket med bilder som fulgte utstillingen «4 Norske kunstnere møter Henrik Ibsen - En Reise i Indre Landskap» (Fotografene Gro Jarto og Morten Krogvold, billedkunstnerne Håkon Bleken og Tone Dietrichson).

Torsdag 22. oktober (kl 0900 - 1730)

«La oss være levende så lenge vi lever» Del 2 - Begrepet frihet går som en rød tråd gjennom Henrik Ibsens forfatterskap. Han kjempet for menneskets rett til å være seg selv. Men hva vil det si å være seg selv, i grunnen? (ref. Peer Gynt 1867) Og hva er frihet, egentlig? Kan vi fortsatt lære noe om- og av oss selv, livet og våre medmennesker etter at vi har passert middagshøyden? «Det myndiggjorte menneske» Vi ser på hvordan holdninger, tanker og følelser styrer adferd og reaksjonsmønstre- og hvordan vi, ved å endre innstilling, holdning og fokus, kan finne nye veier og løsninger. Vi fokuserer på 5 svært viktige faktorer som danner grunnlaget for nettopp disse endringene. Du blir så invitert i Grosserer Werles middagsselskap kl 1830 - velkommen!

Fredag 23. august (kl 0900 - 1300)

Er det endringer, fra de helt ørsmå til de store, du kunne ønske deg for deg og/eller dere/dine? Målkart-metodikken, som bygger på de 5 faktorene og Henrik Ibsens tanker om menneskets høyeste mål, er en verktøykasse for alle som ønsker større innsikt og bedre utsikt! Samtaler, diskusjon og praktisk trening følger alle dagene!

Kurspris: kr 2850,-  •  Prisinfo  •  Påmeldingsregler

FristPåmeldingsfrist fortløpende • Begrenset antall plasser!

En reise i indre landskap med foredragsholder, inspirator, Ibsentolker og billedkunstner Tone Dietrichson.
Vildanden 21. - 23. oktober
Starter 21. okt..
Se Prisinfo: