Nestor administrasjon

9. sep. 20202 min

Nestor presenterer: Kristin von Hirsch

Oppdatert: feb. 9

Nestor samarbeider med et bredt utvalg profesjonelle aktører, og vi vil her få presentere: Kristin von Hirsch
 


 
Kristin holdt sitt første skrivekurs på Nestor i 2010 og har siden holdt en rekke kurs i skriving basert på minneteknikker samt kurs i foto- og digital billedbehandling. Hun har også vært medarrangør på seminaruka Kjæringer mot strømmen, og fra 2021 holder hun også kurs/seminarer med utgangspunkt i eksistensfilosofi. Kristin von Hirsch har siden årtusenskiftet arbeidet som forfatter, fotobasert billedkunstner, designer og kursholder. Hun har bibliotekutdanning og en master i filosofi og religion, samt en videreutdanning i filosofisk praksis.

Bakgrunn:

Kristin har en mangslungen erfaringsbakgrunn. Etter gymnasiet (1980) tok hun sømutdanning i Oslo og Paris, livnærte seg på sømoppdrag mens hun spilte gitar i diverse Oslo-baserte rockeband og gjorde et par lengre reiser til Afrika og Asia, alt mens hun fotograferte og skrev for skrivebordsskuffen. I 1987 fikk hun barn og ikke lenge etter fast jobb i rusomsorgen, før hun på nitti-tallet utdannet seg til bibliotekar for så å ta en cand.mag. i religionshistorie og religionssosiologi på UiO. Det var en dyp interesse for hvordan vi skaper sannhet og mening som her materialiserte seg, og i studietiden ble skrivingen stadig viktigere, som verktøy for kommunikasjon og formidling, noe som resulterte i en rekke artikler og essays i skjæringspunktet tro/teknologi, – publisert i diverse tidsskrifter. I 1998 begynte Kristin sin frilanstilværelse som journalist og fotograf. Samtidig tok hun en skriveutdanning som manusforfatter ved Norsk filminstitutt, lærte seg PhotoShop (fargenes mørkerom), og dermed var hun i gang også med egne prosjekter. Første bokutgivelse var Hvem vet - om sannhetens utallige ansikter i 2005, og siden har det blitt flere, parallelt med manus for film, radio, teater, og en rekke separat- og kollektivutstillinger (se http://www.kristinvonhirsch.no/). I 2017 valgte Kristin å ta grublergenet hundre prosent på alvor, noe som endte i en idéhistorisk/eksistensfilosofisk mastergrad og påfølgende videreutdanning til filosofisk praktiker.

Kristin er medlem av NSFP (Norsk Selskap for Filosofisk Praksis), NFFO, Norsk Forfattersentrum og NBK.

Drivkraft:

Engasjement for, og undring over alle former for menneskelig "byggeaktivitet", – og sporene av den. Sagt på en annen måte: Jeg er opptatt av menneskets ubestandighet/forgjengelighet, og av hvordan vi hele tiden kjemper imot ved å skape, – eller "merke" våre omgivelser, fysisk og mentalt, i håp om å skape en form for varig orden som gir oss mening. Dette har nok på et eller annet vis preget alt jeg har gjort, og i retrospekt tenker jeg at jeg dypest sett alltid har prøvd å forstå hva som utgjør et menneskelig "vi". Hva er det som forbinder oss? Hva består det limet av som holder oss sammen som menneskehet, på mikro- og makronivå?

Kristin er aktuell for Nestor i 2024 med disse kursene: Skrivekurs - Å skrive sant? og sommerkurset; Skrive og vandre

Fra tidligere kursdeltagere:
 
- "Kursholder var genuint opptatt av emnet og dette smittet selvsagt over på oss".
 
- "Meget profesjonelt - både i innhold og gjennomføring. Mye stoff, men det ga
 
et overblikk som inspirerer til mer fordypning. Likte presentasjonsmåten og
 
avveiningen mellom forelesning og gruppearbeid".

    8940
    1