top of page
Babettes Gjestebud

Babettes Gjestebud

Velkommen til vårt årlige gjestebud i Melsomvik!

Disse dagene i november lar vi oss forføre gjennom Karen Blixens fortelling: Babettes Gjestebud. Vi forsøker å gjenskape menyen og stemningen fra dette fortryllende gourmetmåltidet som i historien fant sted i Berlevåg i 1870-årene. Vi byr på spennende foredrag, vinsmaking og filmvisning av den Oscarvinnende filmen Babettes Gjestebud fra 1987. Vi avslutter siste kvelden med et storslått franskinspirert gourmetmåltid à la Babette - Velkommen til gjestebud i Melsomvik!

 

Hovedaktører i programmet:

Gitte Mose: Forsker og førsteamanuensis emerita i nordisk litteratur fra UiO med Karen Blixen som et av sine spesialfelt.

 

Chef Trond Andresen: En erfaren gourmetkokk blant annet fra Britannia Hotel, Holmenkollen Park hotel, Hotel Continentals Annen Etage, Le Canard (Belønnet med en stjerne i Michelinguiden i en årrekke) og Conradis Bar & Restaurant. Trond får hjelp av sine dyktige kokke- og servitørelever ved Greveskogen Videregående skole i Tønsberg.

Blinis • Kaviar • Vaktler • Trøfler • Franske oster • Baba

 

Tidspunkt for gjestebud i 2024 er: 21. - 23. november. Det anbefales å være tidlig ute med påmelding da det har vært rift om plassene hvert år!

Med gode undervisningslokaler, overnattingsmuligheter og hyggelige måltider sammen er Nestor et sted som både gir rom for fordypning og muligheten til engasjement sammen med andre mennesker. Fordelen med slike kurs over flere dager er nettopp at man i samvær med andre mennesker tar seg tid til å være i en «boble».

Babettes meny
Trond Andresen
Babettes Gjestebud
Babettes Gjestebud
bottom of page