top of page
Franske dager

Franske dager med frodige temaer

22. - 23. april • kr 2450,-
Prisen inkluderer kurset med overnatting og alle måltider. (dagdeltager inkl. lunsj kr 1950,-)

Velkommen til franske dager i Melsomvik! Et todagers opphold i en hyggelig boble med fransktalende omgivelser. Frodige temaer som La Belle Époque, kunst, gastronomi, fransk håndverk, historien om fransk pantomime-teater og mye herlig musikk står på den faglige menyen disse dagene.
 

Det meste av kurset foregår på fransk:

Kurset er for deg som har tilstrekkelige franskkunnskaper til at du har glede og utbytte av å lytte til foredrag på fransk i tilpasset tempo (ispedd norske forklaringer ved behov), delta mer eller mindre aktivt i sosiale samtaler og rett og slett være i en boble med fransktalende omgivelser.

Foredragsholdere: Pierrette Chaumien Koefoed, opprinnelig fransk, er en populær foredragsholder om kulturelle emner for bl.a. Alliance Française og som Osloguide på fransk, engelsk og norsk. Hun er lektor med mange års undervisningserfaring fra videre-gående skole og næringslivet i Norge. 

 

Halfdan Bleken er diplomert musiker fra Norges Musikkhøgskole og Det kongelige konservatorium i Haag samt journalist fra Norsk journalisthøgskole. Han har jobbet som journalist, programleder og programskaper i NRK i 28 år frem til 2021. I dag er han
selvstendig foredragsholder og skribent. I tillegg har han tatt opp igjen sin musikerkarriere som blokkfløytist.

Cieling i Louvre
Franske dager
Franske dager

Program:

(Program med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

 

Mandag 22. april (1100 - 1800 + franskinspirert middag)

Smakebiter fra fransk kulturhistorie:

Pierrette Koefoed innleder dagen med Tour de France des compagnons, og det ikke er et sykkelritt! Det er betegnelsen på reisen «eliten» av franske håndverkere siden middelalderen har foretatt Frankrike rundt og internasjonalt for å lære seg den optimale håndverkskunsten («le savoir-faire français»). Le Compagnonnage kom i 2010 på Unescos liste over immateriell kulturarv. 


Neste tema er det tradisjonsrike «Guignol», pantomine-teater før og nå, et meget
populært satirisk teater som har gledet mange barn og voksne. Etterpå tar vi et dypdykk i den franske gastronomiverden via historie, litteratur, anekdoter og film, der vi bl.a. får høre om den berømte mesterkokk Vatel, som praktiserte sin matkunst under barokken. Før vi samles til franskinspirert middag vil Halfdan Bleken, spesialist på tidligmusikk, dele av sine kunnskaper og gi oss noen smakebiter fra fransk barokkmusikk!

 

Tirsdag 23. april (kl 0900 - 1300)
La Belle Époque

Vi starter La Belle Époque-temaet med periodens vakre musikk formidlet av Halfdan. Som kjent fikk «fin de siècle» en stor plass i fransk historie og i resten av verden via kunst- og kulturhistorie og musikk, dette skal vi fordype oss i denne formiddagen. Og avslutningsvis skal vi høre historien om «Fuglene – skjønnhetens ofre».


Prisinfo  •  Påmeldingsregler

bottom of page