top of page
Popmusikens historie

Finn Bjelkes popmusikkhistorie

Programoversikt 2024

Var du ungdom da David Bowie slo gjennom med LP´en "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" i 1972, eller vokste du opp da The Beatles ga ut LP´en med låta "A Hard Day´s Night" som røsket verden ut av 50-talls tåka? Uansett vil Finn Bjelke gjennom disse kursene gjøre sitt ytterste for å overbevise deg om at det ALDRI er for sent å få nye musikalske favoritter! Velkommen til Nestors nye kurssatsning for deg som liker pop!

Den britiske invasjonen

14. - 15. mars

Hvordan Storbritannia re-eksporterte amerikanernes musikk tilbake til Amerika

Når startet egentlig 60-tallet? Min påstand er at dette legendariske tiåret faktisk ikke startet før  1964 - nærmere bestemt 10 juli 1964. Da ga The Beatles ut sin tredje LP - og jeg har kommet til at åpningsakkorden til "A Hard Day's Night" røsket verden ut av 50-talls tåken og proklamerte høyt og tydelig at nå, NÅ var det nye tider. Og amerikanerene gikk kollektivt av skaftet. Ved siden av The Beatles dro The Rolling Stones, Herman's Hermits, Gerry & The Pacemakers, The Animals og en rekke andre beat-band over dammen for å prøve lykken. Det endte lykkelig for de aller fleste. Dette kurset tar for seg hvorfor The Beatles' opptreden på "The Ed Sullivan Show" på amerikansk TV banet vei for en musikalsk revolusjon. Finn Bjelke

Fullført!

Popmusikens historie
Popmusikkens historie

Mitt 70-tall

12. - 13. september

Dette tiåret har i eftertid falt litt mellom stoler.

Mellom The Big Bang på 60-tallet og 80-talls nostalgien som mange fremdeles "lider" av.

Min påstand er at det er 70-tallet som er mest interessant: Tiåret hvor LP'en ble konge.Da progrocken og alt det innebar ble både stuerent og populært - og fetteren Folkrock også feiret kommersielle triumfer.

Glamrocken gjorde sitt inntog med pauker og basuner. Discoen regjerte både på listene og i klubbene. Hardrocken sementerte sin posisjon og nådde nye høyder. Elektronikaen viste seg frem. Punken herjet på slutten av tiåret og skulle rive ned alt dette, men klarte det egentlig bare i musikkpressen. OG: 70-tallet hadde også David Bowie.

 

Velkommen til forelesninger om en av de mest spennende og innholdsrike perioden i populærmusikken. Anekdoter, fakta, videoer, musikk og latter. Gruppearbeid - og quiz på kvelden. To dager med musikalsk smågodt altså (med de vonde bitene tatt ut). Jeg gleder meg til å komme tilbake til Melsomvik og håper å se mange av dere (igjen). Finn Bjelke

PROGRAM

Neste kurs kommer:

5 - 6. desember

Program kommer, men hold av datoene!

Forsterker og gitar

Finn Bjelke

Finn Bjelke

Kursholder:

Finn Bjelke er tidligere musikkjournalist (BEAT/Det Nye og MTV Europe) og har 25 års fartstid som programleder i nrk P3 og P1 (bl.a "Herreavdelingen" og "Pop Quiz"). Han var også mangeårig paneldeltager i "20 Spørsmål" på nrk radio og tv før han meldte overgang til Radio Vinyl i 2018. Der leder han "Finn Bjelkes Pop Quiz". Finn startet også radiokanalen "Bjelkes jukebox" i 2020. Finn har gitt ut 12 bøker (Gyldendal og Aschehoug); som "Pappa For Første Gang" og "Gretne Gamle Gubber". Han har også bl.a. ledet Brageprisen og Oslofilharmoniens julekonserter og ble i 2006 kåret til "årets programleder" i Prix Radio.

I 2007 mottok han Riksmålsforbundets "Lytterpris".

Finn holder Pop Quiz over hele Norge og har vært å se på festivaler som Legends Live - og tidligere Norwegian Wood, Lillehammer Classic Rock Festival og Slottsfjellfestivalen.

bottom of page