top of page
Popmusikkens historie

Finn Bjelkes popmusikkhistorie
70-tallet

12. - 13. september • kr 2450,-
Prisen inkluderer kurset med overnatting og alle måltider. (dagdeltager inkl. lunsj kr 1490,-)

Min påstand er at det er 70-tallet som er mest interessant!

Dette tiåret har i eftertid falt litt mellom stoler. Mellom The Big Bang på 60-tallet og 80-talls nostalgien som mange fremdeles «lider» av. Min påstand er at det er 70-tallet som er mest interessant: Tiåret hvor LP'en ble konge. Da progrocken og alt det innebar ble både stuerent og populært - og fetteren Folkrock også feiret kommersielle triumfer. Glamrocken gjorde sitt inntog med pauker og basuner. Discoen regjerte både på listene og i klubbene. Hardrocken sementerte sin posisjon og nådde nye høyder. Elektronikaen viste seg frem. Punken herjet på slutten av tiåret og skulle rive ned alt dette, men klarte det egentlig bare i musikkpressen. OG: 70-tallet hadde også David Bowie! Finn Bjelke

På dette kurset får du forelesninger om en av de mest spennende og innholdrike periodene i populærmusikken. Anekdoter, fakta, videoer, musikk og latter. Gruppearbeid - og quiz på kvelden - to dager med musikalsk smågodt altså (med de vonde bitene tatt ut).

 

Velkommen til 1970-tallet slik Finn Bjelke husker den!

Kursholder Finn Bjelke er en tidligere musikkjournalist (BEAT/Det Nye og MTV Europe) og har 25 års fartstid som programleder i nrk P3 og P1 (bl.a «Herreavdelingen» og «Pop Quiz»). Han var også mangeårig paneldeltager i «20 Spørsmål» på nrk radio og tv før han meldte overgang til Radio Vinyl i 2018. Der leder han «Finn Bjelkes PopQuiz». Finn startet også radiokanalen «Bjelkes jukebox» i 2020. Finn har gitt ut 12 bøker (Gyldendal og Aschehoug); som «Pappa For Første Gang» og «Gretne Gamle Gubber». Han har også bl.a. ledet Brageprisen og Oslofilharmoniens julekonserter og ble i 2006 kåret til «årets programleder» i Prix Radio. I 2007 mottok han Riksmålsforbundets «Lytterpris». Finn holder Pop Quiz over hele Norge og har vært å se på festivaler som Legends Live - og tidligere Norwegian Wood, Lillehammer Classic Rock Festival og Slottsfjellfestivalen.

Flere tema i popmusikkens historie 2024 finner du oversikt over her: Popmusikkens historie

Retro mikrofon
Finn Bjelke

Program:

(Program med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere) Forsidefoto: Derick P. Hudson

 

Torsdag 12. september (1100 - 1800 + Pop Quiz etter middag)

1970 tallet hadde det meste. Vi starter derfor med det store bildet og lar ordet flyte fritt. Hva var viktigst for deg? Men så kommer sjangrene på løpende bånd. Prog-, hard- og folkrock. Etterfulgt av Glamrock og den uforglemmelige Disco’en.
Etter en aldeles utmerket middag følger vi opp med Pop Quiz som bare Finn kan det. Flotte premier! 

 

Fredag 13. september (kl 0900 - 1300)

70 tallet hadde mer å by på og vi fortsetter med punken som herjet på slutten av
tiåret og skulle rive ned alt dette, men klarte det egentlig bare i musikkpressen.
Og så hadde 70-tallet David Bowie - ingen over og ingen ved siden. Velkommen
til forelesninger om en av de mest spennende og innholdsrike perioder i populærmusikken!

Pris uten overnatting inkludert lunsj, middag og Pop Quiz: Kr 1875,-

Prisinfo  •  Påmeldingsregler

bottom of page