top of page

Nestor presenterer: Håkon Bonafede

Bakgrunn:

Håkon Bonafede er utdannet fotojournalist (B.Sc.) fra Syracuse University i New York. Helt siden ungdomsårene har han hatt en glødende interesse for fotografering som har resultert i en snart 50 år lang karriere som prisbelønnet fotograf og journalist i norsk dags- og ukepresse. Først som pressefotograf i Asker og Bærum Budstikke, Morgenbladet og Dagbladet, deretter som fotoreporter i forlagshuset Egmont, hovedsakelig for Vi Menn. 

Alle årene som reporter i Vi Menn har gitt ham varierte og spennende oppdrag i alle verdenshjørner der han blant annet har vært på Nordpolen, Amazonasjungelen, Himalaya og flere turer i felt som krigsreporter i Libanon, Bosnia og Afghanistan. Med forsvar og flyging som spesialfelt er han en av de få heldige sivile  som har fått flere turer gjennom lydmuren i F-16 og vært med på vektløstrening for astronauter hos NASA. I tillegg til at Håkon fortsatt jobber som frilans fotoreporter, har han vært fotoinstruktør for Nestor siden 2023.


Engasjement og drivkraft:

Som journalister flest brenner jeg for den gode historien og selv om det høres ut som en klisje, inneholder et godt bilde som kjent mer enn tusen ord. Jeg pleier å si at fotografering er et fantastisk uttrykksmiddel som kombinerer både jakt og poesi. Mens man før måtte drasse med seg tungt og dyrt kamerautstyr for å få brukbare resultater, er mobilkameraet i dag blitt et utmerket verktøy til å fange det som skjer rundt deg både i hverdagen og ved spesielle anledninger. Og mobiltelefonen har man jo alltid med seg når motivene dukker opp. Det fine med mobilkameraet er at teknikken er så enkel å mestre at man kan konsentrere seg om innhold og billedkomposisjon. Som kursleder er det inspirerende både å forenkle magien som skal til for å skape et godt bilde, og ikke minst gjennom praktiske oppgaver å se hvor mye kreativt talent det bor i alle deltakerne. 


Håkon er aktuell i disse programmene for Nestor i 2024: Fotokurs med mobilkamera 19. - 20. september og 17. - 18. oktober

357 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page