top of page

Nestor presenterer: Halfdan Bleken

Oppdatert: 9. feb.

Intro:

Halfdan Bleken (født 1958) er diplomert musiker fra Norges Musikkhøgskole og Det kongelige konservatorium i Haag samt journalist fra Norsk journalisthøgskole. Han har jobbet som journalist, programleder og programskaper i NRK i 28 år frem til 2021. I dag er han selvstendig foredragsholder og skribent. I tillegg har han tatt opp igjen sin musikerkarriere som blokkfløytist.

Som foredragsholder og skribent er Blekens spesiale historie og forholdet mellom tidsånd og kunst. Dette gjelder særlig musikk, men også andre kunstarter - spesielt billedkunst – og han ser på kunsten som en unik kilde til kunnskap om fortidens levde liv. Som musikkformidler har han gjort seg bemerket ved sitt engasjement for tidligmusikk og særlig barokkmusikk. At han også regnes som en dyktig portrettintervjuer, kjent for sin evne til å gå både tett på og dypt, mener han selv henger sammen med den åpenheten for fremmede tanker og annerledes liv som historieinteressen har gitt.


Ved siden av dette er Bleken en meget dyktig amatørornitolog med spesiell interesse for fuglesang. Interessen fikk han først for 50 år siden fra en lærer som lærte barna fuglene og fuglesangen, men også å formidle med entusiasme, innsikt og engasjement.


Bleken tar vanligvis ingen oppdrag mellom april og juni, da befinner han seg i skog og mark for å høre fuglesangen. For Nestor gjør han et unntak våren 2023 ved å ta med kursdeltagere på nattlig vandring ut i Vestfolds fantastiske fuglekor.


Halfdan Bleken er aktuell i disse programmene for Nestor i 2024: Franske dager, Fuglesang i sommernatten, Skrive- og vandrekurs og Nederlandsk gullalder

605 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page