top of page

Nestor presenterer: Tove S. Holmøy

Oppdatert: 11. jan.

Intro:

Nestor samarbeider med et stort utvalg profesjonelle aktører og vi vil her få presentere en av våre faste kursholdere: Tove S. Holmøy. Tove har holdt kurs hver sommer på Nestor siden 2017 i male-tegne- og collageteknikker.


Hvem:

Tove S. Holmøy er kunstner og uttrykker seg i tegning, maleri, collage og akvarell. Hennes malerier har blitt innkjøpt av såvel bedrifter som private, og hun er aktiv med utstillinger. Hun er født i 1963 og oppvokst i Ramnes i Re, og bor nå på Eik i Tønsberg.


Bakgrunn: Tove har mer enn 20 års erfaring med å holde kurs for private og bedrifter innen kunst og kreativitet, fra collagekurs på sykehjem til diverse kurs i eget atelier. Tove holder også online tegne- og malekurs. Tove har tidligere mer enn 33 års erfaring som grafisk designer og illustratør i diverse reklamebyråer og fra egen virksomhet. Tegning, skisser og maling har vært hennes livsstil i alle år. Siden 2004 har hun drevet egen virksomhet. Nå jobber Tove kun som kunstner og kursinstruktør i atelieret sitt i Olsgaard Atelierfellesskap utenfor Tønsberg. Her er link til Toves nettside: https://www.tove-s-holmoy.com/


Intervju (engasjement, drivkraft): Tove elsker å veksle mellom å dyktiggjøre seg i grunnleggende kunst-tekniske temaer og teknikker og på den annen side slå seg løs i en mer leken og intuitiv utfoldelse på lerretet. Dette gjør at hun behersker faget og har et friskt og spirituelt uttrykk.

- Å jobbe med kontraster, vann, lys og strukturer er spennende i seg selv. Blant annet er det en viktig drivkraft at vi er en del av naturen. At vi mennesker er små. Naturen er full av prosesser vi bør lytte og lære av, for å komme i kontakt med noe større i oss selv. Jeg er særlig betatt av fjell og nordnorsk landskap. Og så kommer jeg ikke helt unna hønene, da. Å tegne og male høner har fylt meg med hverdagslig glede og humor, noe som er viktig i kunsten.

Hverdagen for en kunstner er å gå dypt i seg selv og tåle “å være alene” der inne. - Jeg kan bli euforisk av potensialet i det første stadium for så i neste å kjenne at det “ikke blir noe greie på det”, for igjen og reise nytt liv i bildet. Male over. Begynne på nytt. Velge og velge bort. Søke utfordringer og løsninger. Gå inn og kjenne på fargenes energi på den ene siden og tenke proporsjoner og komposisjon, på den andre. Jobbe med balanse. Det er lurt å alltid være fornøyd med noe selv om mye ser mislykket ut. Ikke gi seg. Jeg “jobber på” også de dagene jeg er uinspirert - kontinuitet er viktig. 

- Det fine med kunst er at det kan utføres på alle nivåer, på hobbybasis eller profesjonelt. Derfor er det spennende å holde kurs og inspirere andre til å finne den indre gleden og skapelysten. Det er om å gjøre å være bevisst hva vi sier til oss selv, vi skal ikke la underbevisst negativitet få styre oss! Den indre kritikeren er sterk hvis den først har fått fotfeste, det må vi ikke tillate. 

Dette er Tove opptatt av både i egen virksomhet og når hun holder kurs. "Vi lærer best i en positiv atmosfære" avslutter Tove.

Tove er aktuell for Nestor hver sommer med Male- og collagekurs. I 2024 holder Tove også et kurs kalt “Tegneuke". Alle kurs er for nybegynnere.


738 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page