top of page

Nestor presenterer: Wenche Findal

Oppdatert: 9. feb.


Intro:

Nestor samarbeider med et bredt utvalg profesjonelle aktører, og vi vil her få presentere en av våre faste kursholdere: Wenche Findal. Wenche har siden 2016 holdt en rekke kurs i kunsthistorie og billedanalyse, hatt monografiske forelesninger og ledet kunstreiser i inn- og utland.

Hvem:

Wenche Findal er dr. art i kunsthistorie og professor emeritus fra NTNU.


Bakgrunn:

Hennes spesialfelt er nyere arkitekturhistorie, kjønn og arkitektur og billedanalyse.

Hele hennes kunsthistorieutdannelse er fra Universitet i Oslo, med magistergrad, doktorgrad og postdoktor i perioden 1989-2000. I denne perioden hadde hun også 1. amanuensisstilling i Oslo. Fra 2000 var hun professor i kunsthistorie NTNU, historisk-filosofisk fakultet i Trondheim. Hun pensjonerte seg fra denne stillingen i 2015.

Parallelt med universitetsarbeid, undervisning og forskning holdt hun formidling/kurs i kunsthistorie for voksne/seniorer i Oslo-området. Hun har skrevet flere bøker og en rekke artikler innen nyere arkitekturhistorie.

Hun har praktisert meditasjon (Dogzen) i snart 40 år, og i 2013 avsluttet hun en treårig lærerutdannelse i Mindfulness med sertifisering på bachelornivå.

Fra 2016 har Wenche vært fast kurs- og foredragsholder i kunsthistorie ved Nestor i Melsomvik. Til sammen har flere hundre deltagere har vært innom hennes innføringskurs i billedanalyse, videregående billedanalyse, Munchdagene samt årskurset ‘Kunsthistorie fra antikken til i dag’. Hun har også vært faglig leder for kunstreiser til Paris, Berlin og Nice.

Engasjement og drivkraft:

For Wenche Findal har en viktig samfunnsoppgave vært å formidle kunsthistorie, vekke kunstinteresse og skape kunstglede for alle. Hennes pedagogiske metode er enkel og engasjerende, og hun legger ikke skjul på at hun elsker faget sitt. Ønskemålet med arbeidet er at alle som vil høre på får stimulert sin interesse og nysgjerrighet i kunst- og kultur på en levende måte. Innholdsmessig baserer hun sine forelesninger på tidligere universitetserfaringer. Kursene er slik sett vinklet mot grunnaspekter i kunsthistorisk teori og praksis og er beregnet for erfarne så vel som for nybegynnere i kunstfaget.


Wenche er aktuell for Nestor i 2024 med; Kvinner i kunsten, Munchdagene 2024, Samtidskunst og Kistefos og Svisker i kunsthistorien


1 344 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page