top of page

Nyheter 2024

Nestor planlegger mange nye kurs og vi gleder oss til å ønske nye og gamle kursdeltakere velkommen i 2024.

Først ut er TENK24 i januar og Nestorseminaret i februar


TENK24

Vi lanserer en kursserie vi har kalt TENK. Dette skal være våre filosofidager og i 2024 er tema, Hva er tanker?

På dette kurset møter du en hjerneforsker som beskriver hva som foregår i hjernen, rent fysiologisk. En filosof gir oss en gjennomgang av tenkningens historie, men i to betydninger – både som historien om tenkningen og som tenkningen om historie. En filosofisk praktiker leder oss gjennom tankeøvelser og også trening i å tømme hodet. Og sist, men ikke minst, vil vi få en påminnelse om hva det betyr å bruke hodet til kritisk tenkning og kanskje lære noen tips og triks for å unngå og snuble i for mange feller!


I en tid der alt skal gå fort vil du på dette kurset få ro og god tid til lange tanker og resonnementer.Nestorseminaret

Vi lanserer vårt årlige seminar med et samfunnsaktuelt tema. Tema i 2024 demokrati, selvfølgelig?

På dette seminaret skal vi fordype oss i temaet. Vi skal lære om demokratiets historie, bølger/motbølger, styrker og svakheter. Vi inviteres til å delta i øvelser i å være uenige og å bruke hodet til å tenke kritisk. Og vi får møte en representant fra et samfunn der det å ytre seg fritt kan føre til store konsekvenser. Vi ønsker velkommen til noen berikende og engasjerende dager. INGEN KURSAVGIFT!


Nestor er et sted som gir rom for fordypning og engasjement. Vi gjør alt vi kan for å legge til rette for hyggelige dager og måltider sammen med andre mennesker.


Velkommen til oss.
1 175 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page