top of page
Ramsalte dager

Ramsalte dager med Skreiaften!

Kommer i februar 2025 - POPULÆRT!

Ramsalte dager i Melsomvik

Når skreien kommer følger vi strømmen og arrangerer Skreiaften i samarbeid med mesterkokk Trond Andresen og elever fra restaurant og matfag ved Greveskogen Vgs. Havet gir og havet tar, sies det. Blant alt det gode havet gir oss er nydelig skrei i vinter- og vårsesongen. Dette har lærer Trond Andresen latt seg inspirere av og sammen med sine elever tilbereder og serverer han en tradisjonsrik treretters skreimiddag hos oss. Med god mat og hyggelig samvær ispedd spennende fakta og historier fra litteraturen, filmen og virkeligheten, gleder vi oss til å invitere til noen ramsalte dager i Melsomvik!

Dette er et av våre populære arrangement innenfor matkultur, så vi anbefaler at du er tidlig ute med å melde deg som interessert! Vi legger ut program med mulighet for påmelding så snart vi har alle detaljer på plass for neste år.

Disse bidro i 2024:


Dag Oscar Oppen Berntsen er fiskeribiolog og biokjemiker med doktorgrad innen
molekylærbiologi. Spesialrådgiver og regionsansvarlig for Vestfold og Telemark i Norges Forskningsråd. 

 

Rune Nylund Larsen er fotograf og fagbokforfatter med base i Risør. Han har skrevet og illustrert en rekke bøker om kyst og kystkultur, blant annet Fyrene - Kystens Katedraler, Uthavnene på Sørlandet og Kystpilegrimsleia- Sjøveien til Nidaros. 

 

Øyvin Lauten, kystskipper og tidligere tømrerlærer var nestleder for Tangaroa-ekspedi-sjonen og styrmann om bord på balsaflåten som seilte i Kon-Tikis kjølvann i 2006. 

 

Jan Olesen er litteraturviter og autorisert Oslo-guide. Han holder en rekke litteraturkurs og arrangerer i tillegg reiser med litterær vinkling i Norge og utlandet, blant annet for Nestor tidligere. 

 

Riggerloftets Shantykor har base i Tønsberg, og er et blandet kor som formidler fortrinnsvis shantysanger og andre maritime sanger.

Skreiaften leveres av:
Chef Trond Andresen og hans kokke- og servitørelever fra Greveskogen videregående skole: Trond har bred erfaring som gourmetkokk blant annet fra Britannia Hotel,
Holmenkollen Park hotel, Hotel Continentals Annen Etage, Le Canard (Belønnet med
en stjerne i Michelinguiden i en årrekke) og Conradis Bar & Restaurant.

Ramsalte dager
Skreiaften
Ramsalte dager
_edited.jpg

Meny:

(med forbehold om endringer)

 

Første kveld serveres ekte sjømannskost: Erter, kjøtt og flesk

 

Skreiaften - Tilberedt av chef Trond Andresen og hans elever:


Forrett: Sprøstekte torsketunger med remulade og sitron

 

Hovedrett: Fersk skrei fra Lofoten med lever, rogn, mandelpoteter, sandefjordsmør og grønnsaker - 2 ganger servert

 

Dessert: Tjukkmelkspannacotta med eplemarmelade

Tilhørende vin/drik
ke inkuderes i menyen!


NB: Vi kan dessverre ikke ta hensyn til eventuelle matallergier!

bottom of page