top of page
Male-collagekurs

Male- og collagekurs

1. - 5. juli • kr 6500,- + kr 600,- for materialer
Prisen inkluderer kurset med overnatting og alle måltider. (dagdeltager inkl. lunsj kr 4300,-) Få ledige plasser!

Bli med å utforske farger, maling og collage

Har du lyst til å «leke» deg og skape bilder med collage og maling med ulike verktøy og glemme prestasjonsangst? Da er dette kurset noe for deg! Kunstner og kursholder Tove S. Holmøy sørger for at du blir inspirert og godt fulgt opp i din kunstneriske utfoldelse. På dette kurset vil vi ha fokus på det å se, forske og glemme å være «flink». Farger, følelser og intuisjon, kombinert med fargelære, komposisjon og teori. Det kreves ingen forkunnskaper bare at du har lyst!

Kursholder: Tove S. Holmøy er en erfaren kursholder og aktiv billedkunstner. Tove har bred erfaring med kurs for bedrifter, vennegrupper og private. Les mer om Tove her. Medhjelper på dette kurset er kunstner og grafisk designer Ragnhild Løvvold.

- Tove S.Holmøy er en særdeles dyktig pedagog med solide fagkunnskaper som hun formidler på en tydelig og god måte. Digitale instruksjonsfilmer i forhold til praktisk arbeid i verkstedet er godt balansert. Fra tidligere deltager på Male- og collagekurs

Male og collage
Male og collage
Male og collage
Nestor

Program:

(Program med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

Bli med på fargeglade sommerdager i idylliske Melsomvik!

 

Til å begynne med veksler vi på å se på videoer i undervisningssalen og forske sammen i arbeidsrommet. På denne måten bygger vi opp inspirasjon, lekenhet og kunnskap.

 

Videre skal du få forme egne bilder med collagelek og bruke teknikkene vi har vist på videoer. Du får ta utgangspunkt i «magiske fargeark» som du får tildelt. Da vil former og farger i dette arket bli inspirasjon og materiale du kan bruke for å forme bildet ditt. Disse arkene har vi laget på forhånd. Her har vi latt vann og maling flyter sammen og skape former, kontraster og strukturer på tynne ark. Disse blir spennende utgangspunkt for videre riving av papirer og collagearbeid på lerret. Fabulering over former som dukker opp setter fantasien i sving. Med lim og forskjellige verktøy, samt akrylmaling skaper vi bilder på lerret. I collage er det ingen regler, men vi kommer inn på det å følge fantasien og personlig opplevelse av form og farge, minner og assosiasjoner. Du får lære og utfolde deg innen fargeblandinger og komposisjon samt bruk av lim, maling og ulike verktøy. Vi er opptatt av å se deg og hjelpe deg å finne veien din gjennom prosessen! Vi vil også vise en kunstnerfilm onsdag kveld. Fredag avslutter vi med evaluering før hjemreise.

Praktisk info:

Noe av undervisningen foregår som videoer som forberedelse til praktiske oppgaver. Hovedinnholdet forklares veldig tydelig på storskjerm. Kursholderne har laget informative og gode videoer som forklarer og forbereder alle godt på den praktiske delen av kurset. Kursholder er tilstede og forklarer og tar imot spørsmål. Videoformatet gjør at vi kan demonstrere sånn at alle ser alt like godt og forklaringene blir veldig tydelige. Kurset gir et kjempegodt dypdykk i fargeblandinger og komposisjon, samt lekenhet og frihet i den enkeltes arbeid. Kurset er en katalysator for å arbeide videre selv etterpå.

 

PS: Alle vil få utstyrsliste etter kurset, sånn at man kan boltre deg hjemme og forske videre når kurset er over. Inkludert i prisen er også tilgang på videoleksjonene i tre uker etter endt kurs.


Tidspunkt:

Mandag 1. juli: 1100 - 1700

Tirsdag 2. juli: 0900 - 1700

Onsdag 3. juli: 0900 - 1700 + filmkveld

Torsdag 4. juli: 0900 - 1700

Fredag 5. juli: 0900 - 1300

Få ledige plasser!

Prisinfo  •  Påmeldingsregler

bottom of page