Nobel litteratur

Nobelprisvinnere i litteratur - kveldskurs

Starter 29. september 2022 • Ingen kursavgift

Litteraturforståelse med Nobelprisvinnere - både nye og eldre!

Nobelprisen i litteratur deles ut av Svenske Akademien, og tross de nylige skandaler er Nobelprisen fortsatt verdens mest prestisjefylte pris. Tre torsdagskvelder setter vi fokus på Nobelprisen gjennom en foredragsrekke om selve prisen og utvalgte prisvinnere, både nye og litt eldre. Vinneren offentliggjøres torsdag den 6. oktober, og hva er mer naturlig enn å starte med foredragene uken før, torsdag den 29. september.

Kursholder: Litteraturviter Jan Olesen

Kurset går over 3 kvelder (torsdager) Kl: 1800 - 2100

Kveld 1:  29. september

Kveld 2:  6. oktober

Kveld 3:  13. oktober

Program: (Med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

 

29. september

Nobelprisen i litteratur, bakgrunn og innhold. Vi skal se litt nøyere på bakgrunnen for prisen, og det blir en presentasjon av prismottakeren for 2021, Abdulrazak Gurnah

 

6. oktober

Presentasjon av årets prismottaker, og noen av de 118 tidligere mottakere.

 

13. oktober

Er det en rød tråd i rekken av vinnere av Nobelpris i litteratur? Et blikk på noen av de mest interessante vinnere kan kanskje gi oss svaret. Kanskje det også kan si oss noe om hva god litteratur egentlig er?

Frist: Påmeldingsfrist fortløpende!

NB: Det er stor interesse for disse kursene og vi ber vennligst om at du gir oss beskjed dersom du allikevel ikke ønsker- eller kan beholde plassen slik at noen andre får mulighet. Hvis du ikke har anledning til å delta på alle 3 kvelder, ber vi om beskjed om dette, da vi prioriterer de som kan delta på hele kurset.