top of page
Tegnekurs

Tegnekurs - sommeruke

15. - 19. juli • kr 6500,- + kr 600,- for materialer
Prisen inkluderer kurset med overnatting og alle måltider. (dagdeltager inkl. lunsj kr 4300,-) VENTELISTE!

Et dypdykk i tegnekunnskapens grunnprinsipper

Kurset blir delt i 3 deler med tre temaer; portrett, akt og gateskisser. Til alle tre temaer får du se instruksjonsvideoer du kan lære og bli inspirert av. Kurset er for alle som har lyst, du trenger ingen forkunnskaper, bare et åpent sinn til å forske og lære. Du får tegne med kull, blyant, tusj, akvarell og pensel og du får øve på raske skisser, små tegninger i skissebok og store skisser på ark og tegneplate. Og vi skal ha aktmodell, en halv dag med å lære å tegne kropp. Du vil få skjemaer på kropp og portrett, uvurderlige verktøy som gir deg aha opplevelser. Disse skjemaene kan du ta med deg videre og forbedre tegningen din med. Dessuten får du et enkelt og lettforståelig innblikk i begrepene horisontlinje og perspektivtegning.

Kursholder: Tove S. Holmøy er en erfaren kursholder og aktiv billedkunstner. Tove har bred erfaring med kurs for bedrifter, vennegrupper og private. Les mer om Tove her

- Tove S.Holmøy er en særdeles dyktig pedagog med solide fagkunnskaper som hun formidler på en tydelig og god måte. Digitale instruksjonsfilmer i forhold til praktisk arbeid i verkstedet er godt balansert. Fra tidligere deltager på Toves kurs

Tegnekurs
Tegnekurs
Tegnekurs
Melsomvik

Program:

(Programinnhold med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

Sommerkurs med sol, sjø og tegning i idylliske Melsomvik!

 

Portrett: Har du tenkt over hva som er midt på hodet, sett rett forfra? Er du klar over at vi mennesker er så likt skapt at vi kan målsette alle bestanddelene i ansiktet? Gjennom å tegne et skjema for dette blir du trygg på størrelse og plassering av ører, avstand mellom øyne, lengde på nese og så videre. Har du forresten prøvd å tegne med «den andre hånda»? Da glemmer «kritikeren på skuldra å melde seg på», for her er det ikke mye å forvente, vel? Nettopp da kan du kjenne at du blir friere.

 

Akt: Å tegne akt, det vil si en naken kropp, er noe kunstnere har gjort til all tid. Og til hver tid har kroppsidealet variert, og med den også hvordan man målsetter kropp. I vår tid, i vår del av verden bruker kunstnere stort sett å dele kroppen opp i 8 deler, det vil si at kroppen er 8 hoder høy. Har du tenkt på at hånden din rekker helt ned på midten av lårene? Å få et skjema på hvor ting er plassert er uvurderlig hjelp, det får du øve deg på. Når vi tegner kroki, kan vi bare fokusere på å tegne det vi ser. Dette er gøy! For hva kan vi forvente på 3 minutter? 

 

Gateskisser: Vi tar med oss skisseblokk, blyant og tusjer, og rusler bort i de sjarmerende smågatene i Melsomvik. Her finner vi oss noen plasser og lager skisser av det vi ser. Her skal vi fokusere på hva vi får til på kort tid med blyant og så tegner vi over med tusj og akvarell. Såkalt «Urban scetching» er et populært tema for å tegne og ha det gøy sammen, samtidig som man skjerper bevissthet og konsentrasjon, og får inspirasjon gjennom glede ved egen kunst. Uansett om du er helt «grønn» kan du overraske deg selv med det som skjer i skisse-boka. Blir det bare rart? Javel, da kan du senke skuldrene. Dette er lek og forskning. Og kanskje en ny hobby?

Praktisk info:

Noe av undervisningen foregår gjennom videoer som forberedelse til praktiske oppgaver. Videoene vises på storskjerm på Nestor, som en del av undervisningen. Videoene er veldig informative og forbereder alle godt på den praktiske delen av kurset. Dessuten kan du se dem om igjen så mange ganger du vil i tre uker etter kurset. Tove og assistent er tilstede og forklarer og tar imot spørsmål. Videoformatet gjør at vi kan demonstrere sånn at alle ser alt like godt og forklaringene blir veldig tydelige. Vi vil både evaluere og demonstrere underveis.

 

Kurset gir et kjempegodt dypdykk i tegnekunnskapens grunnprinsipper med forskjellig tegneverktøy, som skisseteknikker, skjema for kropp og portrett og perspektivtegning. Hele veien har vi fokus på lave skuldre og lekenhet. Tegning er gøy!

 

PS: Inkludert i prisen er også tilgang på videoleksjonene i tre uker etter endt kurs.


Tidspunkt:

Mandag 15. juli: 1100 - 1700

Tirsdag 16. juli: 0900 - 1700

Onsdag 17. juli: 0900 - 1700 + filmkveld

Torsdag 18. juli: 0900 - 1700

Fredag 19. juli: 0900 - 1300

Kurset er fulltegnet! Ta kontakt om du vil stå på venteliste!

Prisinfo  •  Påmeldingsregler

bottom of page