top of page

Nestor presenterer: Tone Dietrichson

Oppdatert: 26. apr. 2022

Kursholder for: "Fra Vildanden til Peer Gynt" 21. - 23. OKTOBER 2020
Intro:

Nestor samarbeider med et bredt utvalg profesjonelle aktører, og vi vil her få presentere:


Tone Dietrichson billedkunstner, Ibsen-tolker, foredragsholder og kursleder.

Bakgrunn:

Tone har 35 års bakgrunn som billedkunstner, 20 års dypdykk i Henrik Ibsens litteratur og 10 år som foredrag, undervisning og kursholder. Sin utdannelse har hun fra SHKS modeller-linje og tegning 1982-86 med 6 mnd. studie i bronsestøp i Milano. Medlemskap i NBK, BkiB og BOA.

Hun har arbeidet med store, tunge prosjekter bl.a. utstillingen «En visuell reise i indre landskap- 4 norske kunstnere møter Henrik Ibsen»(2006-2010) Stavanger- New York- Oslo (Gro Jarto, Morten Krogvold, Håkon Bleken og Tone Dietrichson.) Samarbeidsprosjektet SPEIL (2009, 2010) med tidligere fotballproff Stig Inge Bjørnebye; utstilling, bok og foredrag. «There is a crack in everything» Jubileumsutstillinger med den canadiske poeten og musikeren Leonard Cohen (2014-2017) Utstilling og foredrag. Siden 2018 har hun fordypet seg i pågående prosjekt Peer Gynt, med utstillingsåpning i august 2021.

Tone Dietrichson har siden 2012 vært fast kursholder for Metier OEC i Oslo og Stavanger hvor hun løfter Henrik Ibsens psykologiske sjeledrama Vildanden ned fra scenen og inn i våre liv og setter det sammen med sin målkart-metodikk. Hun er også foredragsholder for Tekna (hele landet) samt kurs og foredragsholder for Karriereakademiet og Kompetanseunion i tillegg til mangfoldige frittstående engasjementer til sammen ca. 4000 deltagere.

Engasjement og drivkraft:

Tone Dietrichsons kurs blir av mange kalt for livsendrende. Selv sier hun at kunst og kultur ikke er pynten på kaka, men selve kilden hvor grunnvannet henter næring og bringer videre til alt som skal spire og gro i oss. Målet hennes er å gi deltagerne et verktøy til større innsikt og progresjon. Her bruker hun Henrik Ibsens litteratur på en vedgående, dagsaktuell, levende og humørfylt måte, og gir oss et refleksjonsgrunnlag for hvordan tanker, holdninger og følelser er styrende for vår adferd- og på hvilke måter vi, om vi ønsker det, kan gjøre endringer.


160 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page