top of page
Skrive og vandre

Skrive- og vandrekurs

8. - 12. juli • kr 6800,-
Prisen inkluderer kurset, ekskursjon og overnatting med alle måltider.
(dagdeltager inkl. lunsj kr 4600,-) FÅ PLASSER!

Få skrivelyst i naturskjønne omgivelser!

Kjenner du ofte på en trang til å skrive? Har du stadig vekk tanker som driver forbi og som du gjerne skulle forfulgt, eller historier du aldri blir helt ferdig med? Eller noterer du ofte? Noen ord, et par setninger, - på telefonen eller på en lapp, med ønske om å «gå videre», men så blir det ikke til noe, for det er så mye annet? Da er dette sommerkurset noe for deg.

Vi skal åpne opp for langsomheten og kontemplasjonen, vi skal gi plass til tomrommet som er nødvendig for skriving, og vi gjør det ved hjelp av «apostlenes hester» og en notatbok, - i naturskjønne omgivelser i Melsomvik.

​

Kursholder: Kristin von Hirsch er filosofisk praktiker og forfatter/fotograf som arbeider i skjæringspunktet skriving og filosofi. Les mer om Kristin her
Med seg på dette ukeskurset har hun Halfdan Bleken, journalist, foredragsholder og musiker. Les mer om Halfdan her

​

Å gå, enkelt og greit. Alt du trenger er godt fottøy, så er du i gang. Det finnes mange forfattere og filosofer som er ihuga vandrere. Det handler om å komme i flyt, få tankene på gli, eller motsatt, - åpne for en type indre stillhet som ikke alltid er så enkel å få tak på i hverdagen. Det handler om å finne sitt eget rom, det handler om pust og sansning, for sanseapparatet vårt er naturlig innstilt på optimal funksjon når vi går. 3-5 km i timen, sier den verdenskjente arkitekten Jan Gehl, når han bruker gangfart som mantra for utvikling av gode byrom. Denne uken skal vi gå, eller vandre. Vi skal bruke vår egen naturlige bevegelse som en form for meditasjon for å komme i kontakt med eget sanseapparat og inn i vår egen skriveflyt, og vi skal også gi oss selv tid til stoppe opp for virkelig å kunne ta inn det som skjer med oss når vi vandrer, - med naturen, kunsten og historien. Det handler om å være, - tilstede i  verden, der vi er, igjennom kroppslig og mentalt nærvær, og i kontakt med fortid og fremtid.

Skrive og vandre
32386a_3e625d88fb1d43c9bf17320fe278106d~mv2.jpg
Skrive og vandre

Program:

(Program med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

​

Mandag 8. juli (vi starter kl 1100 og avslutter ca kl 1800)

Denne dagen benytter vi oss av nærområdene for sanse- og oppmerksomhetstrening. Det blir også en runde med innspill fra diverse tenkere/ forfattere rundt «vandringensanatomi», - og selvfølgelig skriving, - det andre tyngdepunktet for alt vi foretar oss denne uken.

Tirsdag 9. juli (dagens økt: ca kl 0900 - 1800 + filmkveld)

Vi besøker «Sti for øye» og innlemmer det visuelle kunstuttrykket og skogen som
følgesvenner.

Onsdag 10. juli (dagens økt: ca kl 0930 - 1700 + kveldstur)

Dagen begynner med en felles refleksjonsøkt i form av sokratisk dialog, og etter lunsj kommer Halfdan Bleken med musikken og en sen kveldsvandring der historie og mystikk går hånd i hånd. Vi skal til Istrehågan, et sted med skipssettinger og graver fra folkevandringstiden (400-600 e.Kr.).

Torsdag 11. juli (dagens økt: ca kl 0930 - 1800)

Denne dagen skriver vi ut fra nattens opplevelser, og etter lunsj vandrer vi i det åpne landskapet langs kysten.

Fredag 12. juli (dagens økt: fra kl 0930 - 1300)

Siste kursdag blir det felles dialog og deling av erfaringer, evt. høytlesning, før vi runder av med lunsj.

 

Hver dag vil du få med deg en eller flere øvelser ut. De er ment som mulige springbrett, eller inspirasjon. Du velger selv om du benytter dem eller ikke. Og hver dag skriver du. Både underveis og i ettertid, og tirsdag kveld blir det filmvisning relatert til ukens tema for dem som ønsker det.

 

«Tap for all del ikke lysten til å gå. Jeg går meg til det daglige velbefinnende, hver dag og fra enhver sykdom. Jeg går meg til mine beste tanker, og jeg kjenner ikke en tanke så tung at jeg ikke kan gå fra den. Når man slik fortsetter å gå, så går det nok.» Søren Kierkegaard

​

Prisinfo  •  Påmeldingsregler

bottom of page