top of page
Flag of Spain

Spania - samfunn, historie og kultur

14. - 16. august • kr 4550,-
Prisen inkluderer kurset med overnatting og alle måltider. (dagdeltager inkl. lunsj kr 3450,-) Psst! Meld deg Italia og/eller Sør-Amerika samtidig å få disse til dagdeltagerpris! Alle kurs finner du her

En «reise» til Spania basert på Arnt Stefansens bok; Spania - historien, kulturen og menneskene

Første del av boken handler om dagens Spania, annen del er en historiebok, og tredje del er en personlig preget reiseskildring fra hans mange reiser i landet. Temaet er enormt, og dette store lerretet skal foreleser Arnt Stefansen strekke ut på disse tre kursdagene. Ønsker du å øyne det helt store bildet av landet Spania og dets ruvende historie, er dette kurset for deg! Spansk mat samt en spansk filmaften vil også stå på menyen!


Kursholder: Arnt Stefansen er statsviter, journalist, forfatter og frem til 2023 NRKs medarbeider i Latin-Amerika.

- Interessant og innholdsrikt kurs av profesjonell foredragsholder. Fra tidligere deltager på Spania-kurs.

Alcazar Sevilla
Arnt Stefansen
Spania
Spanske tapas

Program:

(Program med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

 

Onsdag 14. augustÅpning - presentasjon - dagens Spania (kl 1600 - 1845 + spansk middag)

Vi starter med en presentasjon av kurset og en «bli kjent»-runde. Deretter blir det foredrag om dagens Spania, med hovedvekt på samfunnsliv, politikk, økonomi og landets plass i Europa og verden. Denne første kursdagen starter også med et tema som vil prege store deler av kurset: Spanias historie. «Spanias historie er spennende som en kriminalroman», er det blitt sagt. Det er selvsagt satt på spissen, men rommer mye sannhet. Dette landet som i dag spiller en relativt beskjeden rolle i verden, var fra 1500-tallet kjernen i et verdensrike. Og det har hatt sterk innflytelse på utviklingen av tre kontinenter: Europa, Amerika og Afrika.

Torsdag 15. august • Spanias historie (kl 0930 - 1615 + filmkveld)

De muslimske maurerne erobret Spania i år 711, og deres nærvær preget området i nesten 800 år. Vi blir kjent med det spanske verdensriket, og om forfallet og isolasjonen som preget landet i hundreårene etterpå. Vi hører om den fryktelige borgerkrigen som preger det spanske samfunnet den dag i dag, om diktaturet som etterfulgte krigen, og om Spanias forbløffende utvikling og fremgang etter diktaturets fall på 1970-tallet.

Fredag 16. august • Spania - kultur, opplevelse og reise (kl 0930 - 1600)

Spania er et av nordmenns absolutte favorittland. Det er et land med et svimlende mangfold av folkeslag, kulturer og landskap - livsbejaende og tradisjonsrikt. Denne siste kursdagen skal det handle om spansk kultur, om flotte reisemål og om historiske og aktuelle bånd mellom nordmenn og spanjoler. Før en velsmakende, spanskinspirert lunsj, blir det oppsummering og takk for nå.

Under kurset som helhet, er det satt av god tid til samtaler, spørsmål og svar, slik at alle får et mest mulig aktivt forhold til stoffet.

Psst! Meld deg på Italia eller Sør-Amerika samtidig å få disse til dagdeltagerpris!


Prisinfo  •  Påmeldingsregler

bottom of page