top of page
Kunsthistorie 2021

Kunsthistorie • modulbasert årskurs 2025

Verdenskunstens historie fra antikken til i dag - det internasjonale og det nasjonale

 

Vil du lære mer kunsthistorie og se hvordan kunst og arkitektur henger sammen fra antikken til i dag? Dette forløpet kan du ta sammenhengende eller enkelte moduler for seg. Vi har gleden av å gjenta dette kursforløpet etter forespørsel fra flere som ønsker seg én eller flere moduler for å friske opp fra tidligere kurs eller studier. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta - bare nysgjerrighet og glede over litt påfyll.

Kursholder: Dr. art i kunsthistorie og professor emeritus fra NTNU Wenche Findal

Antikken 13. - 15. januar

Antikken, tidligkristen tid og middelalder/gotikk (600 f.Kr.–1100-tallet) Fra den stive arkaiske skulpturen og det arkaiske templet ser vi bl.a. hvordan et aspekt som «bevegelse» endret kunst og arkitektur i løpet av perioden.

 

Renessansen 5. - 7. mai

Renessanse (1400- og 1500-tallet) betyr «gjenfødsel» og refererer seg til den romerske antikkens humanistiske idealer. Italia var katalysator for å skape kunst og kultur med menneske i sentrum og vi skal se hvordan stilidealene endret seg med regionale særtrekk.


Barokken 20. - 22. august

Barokkstilen er både malerisk, dynamisk og sensuell. I billedkunsten ble kristne og mytologiske temaer dramatisert over en ornamental og livlig svungen grunnform, og vi skal se hvordan det teatrale blir en karakteristisk ramme.

 

Modernismen 20. - 23. oktober

Vi fordyper oss i modernismens kunsthistorie og tar for oss norsk og internasjonal kunst og arkitektur fra det moderne (ca. 1850) til modernismens gjennombrudd (ca. 1910) og skal se hvordan epokestilen variasjoner endrer seg gjennom 1900-tallet til idag. 

Med gode undervisningslokaler, overnattingsmuligheter og hyggelige måltider sammen er Nestor et sted som både gir rom for fordypning og muligheten til engasjement sammen med andre med samme interesse og det å kunne være i samme «boble».

Kunsthistorie
Wenche Findal
bottom of page